Valentine’s Day în Roma – Cele mai romantice ponturi pentru îndrăgostiți ❤

Știai că Roma este orașul iubirilor eterne și sălașul celor mai pasionante povești de dragoste din istoria omenirii? 🙂

Considerat de mulți o oază culturalo-istorică și religioasă, Roma își pune mantia de sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților emanând pasiune prin fiecare por.
Iar dacă nu ești o fire atât de romantică, mai poți rămâne o zi suplimentară în Roma, deoarece pe 15 februarie italienii îl serbează pe Sfântul Faustino, ocrotitorul celor singuri. 🙂

Singur sau cu pereche (poate o găsești la fața locului) cu siguranță vei avea ocazia să petreci cum numai italienii știu să o facă!
Cu pasiune!

1. Ce obiective turistice să vizitez în Roma?

 

Pentru un pasionat de istorie principalele obiective turistice din Roma pe care trebuie să le vezi sunt: Vaticanul, Bazilica Sf. Petru, Colosseum, Forurile Imperiale, Capitoliul și Castelul Sant’Angelo.

De asemenea, de neratat sunt faimoasele piețe a căror fântâni sunt adevărate opere de artă: Piazza Navona, Piazza del Popolo cu cele trei biserici ale sale și Piazza Venezia cu Vittoriano.

Dacă ai noroc de vreme bună, îți recomandăm o plimbare în parcurile ce înconjoară Vila Borghese și o oprire la galeriile ce găzduiesc opere importante precum cele ale lui Tițian sau Bernini.

Vizita în Trastevere trebuie să fie nelipsită, la fel ca moneda aruncată în Fontana di Trevi – pentru mult noroc și dragoste nemuritoare … doar petreceți Ziua Îndrăgostiților împreună, nu-i așa? 🙂

Pentru mai multe detalii legate de obiectivele turistice din Roma, îți recomandăm să citești articolul despre experiența noastră din „orașul etern” – Vezi detalii

2. Cum ajung în Roma?

Cu avionul, ai zboruri directe cu plecare dintr-o mulțime de orașe din România, respectiv: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Constanța, Iași, Suceava și Bacău.

Tot cu avionul, ai zboruri către Roma, însă cu escală din: Sibiu, Oradea și Satu Mare.

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte la bilete de avion către Roma aici – Vezi oferte de zboruri

3. Unde să mă cazez în Roma?

În Roma găsești cazare de toate felurile, pe toate drumurile. 🙂

Sunt atât de multe obiective turistice de vizitat, încât oriunde te-ai caza în apropierea mijloacelor de transport în comun este bine.

Cazarea în Roma poate fi găsită la prețuri accesibile și condiții foarte bune raport preț/calitate.
Dacă nu ești pretențios și te adaptezi cu mic-dejunul european, îți recomandăm să cauți o unitate de cazare care să ți-l ofere inclus în tarif.

De regulă, mic-dejunul oferit de italieni este foarte gustos, mare atenție, însă, la cafea.
Chiar dacă Italia este mama cafelei europene, s-ar putea să mai ai parte și de surprize neplăcute (îți spunem din experiență proprie: ni s-a întâmplat chiar nouă).

Bătălia cea mare este dată între hoteluri și unitățile de cazare în regim B&B (bed & breakfast).

În ambele situații te poți bucura de inimitate, curățenie și ospitalitate din partea gazdelor.

Îți recomandăm să eviți zona Gării Termini pentru unitățile de cazare (știm, știm, deși multe persoane o recomandă datorită faptului că ai acces facil la gară, metrou și alte mijloace de transport … e bine să știi însă că zona este foarte murdară și plină de oameni dubioși – numai de așa ceva nu ai nevoie de Valentine’s Day …).

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte de cazare din Roma aici – Vezi oferte de cazare

4. Unde să-mi declar dragostea în Roma?

 

Unde să nu-ți declari dragostea la Roma?

Dacă ar fi să forțăm puțin nota, ți-am spune că o poți face chiar și la colțul străzii, deoarece oriunde te-ai duce, Roma va reuși mereu să te surprindă. 🙂

Dacă vrei să faci o declarație de dragoste de dimensiuni astronomice sau pur și simplu dorești să suprinzi persoana iubită cu un alt gen de întâlnire, îți recomandăm să încerci o seară la Observatorul Astronimic din Roma.

Cunoști tu o modalitate mai originală de a petrece Valentine’s Day decât privind dragostea dintre stele?
Să știi că Ziua Îndrăgostiților este pregătită special de Observatorul Astronomic oferind porumbeilor îndrăgostiți un cocktail de bun venit, ce culminează cu o călătorie printre cele mai îndepărtate constelații.
Poate nu te-am convins cu Observatorul Astronomic și vrei totuși un loc pentru o declarație de dragoste mai „pământeană”.

Știai că Podul Milvio, este martorul iubirilor eterne și locul de pelerinaj al îndrăgostiților din Roma? 🙂

Potrivit tradițiilor, pe acest pod îndrăgostiții își declară dragostea infinită și își sigilează jurămintele prin agățarea unui lacăt pe brațele podului și aruncarea cheiței în Tibru.

5. Unde putem lua o cină romantică în Roma?

 

În mod normal, te-am sfătui să eviți restaurantele hiperpopulate cu turiști, deoarece mâncarea este de cele mai multe ori slab calitativă și mai ales, scumpă.

Există și un mare „dar”, care îți oferă o variantă ce face excepție de la regula de bază: o terasă simpatică din apropiere de Villa Borghese care îți oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din lume.

În imediata apropiere a vilei, poți regăsi Terrazza del Pincio.
De pe această terasă te poți bucura de priveliștea de vis asupra zonei istorice a Romei, care, la lăsarea serii, este superb luminată.

Îți recomandăm cu dragoste în suflet și fluturași în stomac să încerci o cină romantică la restaurantul Casina Valadier.
Cu o aesmenea locație și meniuri alese, nu poți da greș!

A doua opțiune ar fi să închiriați o bărcuță pentru o plimbare pe lacul din apropierea vilei.
Șampania este un must! 🙂

De asemenea, îți recomandăm și restaurantele din Trastevere, dar alege-le cu mare atenție!

6. Unde pot achiziționa cel mai inedit cadou în Roma?

 

După cum spune vorba aceea, dragostea e dulce, dar ce este mai dulce decât ciocolata? 🙂

Coincidență sau nu, de Valentine’s Day poți dărui și degusta ciocolate pe alese.

Începând cu 13 februarie, Baci Perugina organizează festivalul dulciurilor Amore Italiano.
Dulcele eveniment se va desfășura până pe 23 martie și va veni cu o mulțime de surprize pentru pofticioși.

Poți opta pentru un butic (CO.RO) ce vinde bijuterii inedite, inspirate din arhitectura raționalistă a Romei.

Iar dacă nu te dai în vânt după bijuterii, sigur îți vor plăcea obiectele decorative de la Assemblea.
Magazinul Assemblea îl regăsești în Testaccio, unul dintre cele mai animate cartiere pe timp de noapte din Roma.
Assemblea găzduiește artizani mici veniți din toată Italia, fiecare reprezentând zona din care provine prin diverse obiecte decorative.

Plimbarea până în Testaccio merită tot efortul, fie că este vorba de o plimbare romantică în doi, fie chiar și pentru a lega noi prietenii.

Italienii sunt renumiți pentru produsele din piele naturală pe care le produc.
Poți achiziționa de la portofele și genți până la pantofi și haine.
Îți recomandăm să faci o oprire la magazinul Mancini  care se mândrește cu tradiția sa în arta prelucrării pielii, îl găsești la doi pași de Panteon.

Dacă faci parte din categoria iubitorilor de vin natural, poți face o vizită cu partenerul de suflet la Les Vignerons de une poți alege cadoul perfect.
Iar daca nu vrei să desfaci sticla pe moment, o poți păstra pentru o ocazie specială sau pentru acasă, în România.

Oriunde am merge, ne place să să mergem prin magazinele cu produse vintage.

Orice produs vintage nu va cădea vreodată în desuet, de aceea este un cadou excelent de Valentine’s Day.

Locația ideală cu lucruri super drăguțe este Mercato Monti, unde în fiecare weekend se adună fel și fel de vânzători cu amănuntul sau artizani care îți propun cele mai originale variante de cadouri.

Poți găsi de la produse vintage pentru casă, la bijuterii, cărți de colecție, ceasuri, lumânări parfumate sau pălării de producători.

Dacă dorești să-i faci o surpriză partenerului tău drag de viață, ai face bine să planifici din timp vacanța la Roma de Valentine’s Day.

Pentru mai multe detalii legate de activitățile pe care le poți avea într-un city-break la Roma, îți recomandăm să citești și articolul în care am detaliat experiența pe care am avut-o noi chiar „la fața locului”: Roma – 10 obiective turistice de neuitat într-un city-break de 4 zile.

Îți recomandăm să folosești și TU uneltele de căutare și rezervare pe care le folosim noi atunci când ne planificăm o vacanță diy, fie pentru achiziția unui bilet de avion ieftin, fie pentru rezervarea unei cazări cu raport preț/calitate cât mai bun:

Iubiți-vă la intensitate maximă și bucurați-vă de un city-break de poveste în Roma chiar de Valentine’s Day … va fi cu siguranță o experiență de viață, o experiență de care vă veți aduce aminte peste ani și ani. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *