Valentine’s Day în Paris – Cele mai romantice ponturi pentru îndrăgostiți ❤

Știai că în Paris poți regăsi zidul “Te iubesc” cu cele mai frumoase declarații de dragoste din lume? 🙂

Paris, mon amour!
Păi nu este Parisul cea mai romantică destinație din lume?
Dacă ești romantic incurabil sau mai îndrăgostit ca niciodată, sigur ai început să te întrebi care este cel mai bun cadou pentru persoana iubită.

Îți spunem noi – o vacanță în una dintre cele mai romantice destinații ale Europei – Paris.

Dincolo de buchetul cu trandafiri roșii, cadourile surpriză și cinele romantice, Valentine’s Day poate fi serbată într-o modalitate mai originală – printr-un city break romantic.

Iar avantajul numărul unu constă în faptul că în această vacanță poți integra toate surprizele materiale sau spirituale pe care le-ai pregătit pentru persoana iubită.

La prima vedere, Parisul poate părea vanitos, dar se mândrește cu un trecut presărat de mari intelectuali ai istoriei, contrastând măreția statului și a planurilor de viitor ale visătorilor.

Această destinție de vis se viziteză obligatoriu în doi, doar așa te vei putea bucura de iubirea care plutește în aer – și care uneori te sufocă. 🙂

Cu decoruri siropoase și acorduri romantice de acordeon, Paris te atrage asemeni unui magnet cu o invitație în a-i adulmeca fiecare colțișor romantic.

Dacă ești curios să admiri un tablou al dragostei universale și să te transformi într-o tușă fină a acestuia, îți recomandăm să-ți iei sufletul pereche la o promenadă romantică pe malul Senei.

1. Ce obiective turistice să vizitez în Paris?

 

Parisul este orașul care găzduiește mândru peste 300 de muzee, unul mai original decât altul.

Anual, numărul turiștilor a crescut considerabil, la aproximativ 30 de milioane/an, comparativ cu cele 12 miloane de parizieni.

În Paris, totul ia forma unei unei opere de artă, de la temple de cultură și târguri de obiecte vintage până la piese de modă și preparate din cea mai aleasă gastronomie a lumii.

Dacă tot ai ajuns în cel mai romantic colțișor al lumii, ar fi păcat să ratezi o vizită la cele mai importante obiective turistice din Paris: Turnul Eiffel (despre care se spune că ar fi construit cu oțel de Reșița), Arcul de Triumf, Muzeul Louvre (aici s-a filmat renumita peliculă “Codul lui Da Vinci”), Catedrala Notre-Dame, Bazilica Sacre Coeur, Place de la Concorde, Montrmartre, Grand Palais și binențeles, shopping și promenadă pe Champs-Élysées.

2. Cum ajung în Paris?

Cu avionul, ai zboruri directe cu plecare dintr-o mulțime de orașe din România, respectiv: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Constanța și Iași.

Tot cu avionul, ai zboruri către Paris, însă cu escală din: Sibiu, Suceava, Oradea, Bacău și Satu Mare

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte la bilete de avion către Paris aici – Vezi oferte de zboruri

3. Unde să mă cazez în Paris?

În privința unităților de cazare din Paris, principala competiție este dată între apartamentele ce pot fi închiriate în regim hotelier și hoteluri.

În centrul Parisului, cazarea este foarte scumpă iar condițiile de multe ori nu sunt cele pe care le aștepți.

Cea mai bună variantă de cazare, raportându-te la poziție pe hartă ar fi în apropierea mijloacelor de transport în comun, cu precădere metroul.

Ca sfat prietenesc, dacă dorești inimitate și condiții bune de cazare, orientează-te către hotelurile de lanț care respectă anumite standarde în privința condițiilor oferite, cum este Ibis.

De asmenea, cu privire la micul dejun, îți recomandăm să alegi o unitate de cazare care oferă și mic-dejun, vei vedea că este mai puțin costisitor comparativ cu servirea acestuia la o braserie din oraș.

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte de cazare din Paris aici – Vezi oferte de cazare

4. Unde să-mi declar dragostea în Paris?

 

Clișeu sau nu, cel mai romantic loc unde poți să strigi în gura mare (sau poți șopti) cât de mult îl iubești pe cel care îți este alături este Turnul Eiffel.

Ca variantă alternativă, poți încerca să-ți cânți dragostea în faimoasele Grădini Trocadero, martore ale celor mai pasionante povești de iubire din istoria Parisului.

La finalul vizitei la Grădinile Trocadero cele mai drăguțe cupluri primesc un micuț cadou.
Nu îți vom dezvălui ce conține cadoul, rămâne să descoperi alături de partenerul tău.

Pentru iubitorii genului muzical cu influențe orientale, într-o atmosferă romantică, îți recomandăm să vizitezi Budha Bar, locul de unde provine și faimosul gen muzical budha-bar.

Iar dacă vrei să ieși complet din tipare și ești în căutare de senzualitate, muzică romantică și decoruri îndrăznețe, poți experimenta o noapte în unul dintre cele mai faimoase cabarete din Paris.

Recomandarea noastră: Crazy Horse, Moulin Rouge sau Lido.
La Crazy Horse, nudul este adus la rang de artă cu cele mai rafinate spectacole de cabaret din istoria Parisului.
Merită încercat! 🙂

5. Unde putem lua o cină romantică în Paris?

 

Pentru a-ți schimba pespectiva asupra întregului oraș, în loc să optezi pentru o cină romantică sau o plimbare pe malul Senei, te poți îmbarca pe unul din vaporașele oferite de localnici.

Una dintre activitățile preferate în rândul turiștilor de Ziua Îndrăgostiților este croaziera la ceas de seară pe Sena.

Iar în timp ce tu te bucuri de o cină romantică, vaporașul te plimbă încetinel de la Pont d’Alma până la Louvre, în jur la l’Île de la Cité, pe sub Pont-Neuf unde a fost filmată faimoasa peliculă Les Amants du Pont-Neuf.

Dacă dorești o altfel de cină de Valentine’s Day, atunci îți recomandăm să o servești într-o plimbare pe Sena.
Bineînțeles, există alternativa degustării unui pahar din cele mai fine șampanii franțuzești.

Iar dacă o croazieră pe Sena ți se pare un gest riscant, poți merge la sigur cu o cină pe Champs-Élysées, doar este cel mai faimos bulevard din Paris.

Cu toate acestea, croaziera reprezintă o modalitate excelentă de a admira cele mai atractive obiective turistice ale orașului.

Pentru cei care preferă prânzul în locul unei cine siropoase la lumina lumânărilor parfumete, îți recomandăm Chez Janou, un bistro cu arome provensale unde poți degusta faimosul ratatouille sau magret de canard cu rozmarin.

6. Unde pot achiziționa cel mai inedit cadou în Paris?

 

Depinde ce cauți în materie de cadouri, dar să știi că la mare căutare sunt lumânările parfumate, bătururile alese, cărțile franțuzești, inimioarele de ciocolată și macarons de toate culorile, trufele, bijuteriile hand-made și cele mai fine parfumuri.

Îți recomandăm să eviți magazinele din apropiere de Notre Dame, Louvre, Montmartre și Sacre Coeur unde prețurile sunt ridicate iar calitatea produselor lasă de dorit.

În Paris, târgurile de vechituri sunt de neratat.
Cel mai cunoscut târg de acest gen este Marché aux Puces din St-Ouen de Clignacourt.

Dacă ești în căutare de de obiecte bric a brac, broșe artistice, pălării pariziene și obiecte de epocă, târgul din Montreuil este locul unde trebuie să ajungi.

Lumânări parfumate, aromate colorate, fanteziste  sau de orice alt gen, poți achiziționa de la Cire Trudon (creatorul faimoselor lumânări de la Versailles) sau Diptyque.

Cele mai gustoase bunătăți din Paris le poți găsi la La Maison de la Truffe și la Hédiard, iar brânzeturi la 38 Saint Louis, Androuet sau Barthélémy.

Dacă tot vorbim despre bunătăți pentru suflet, dar mai mult pentru stomăcel poți face o oprire la Jean-Paul Hevin pentru a degusta faimoasele bombonele de ciocolată umplute cu brânză din Paris, sau pantofiorii chic din ciocolată amăruie.

Accesorii și haine mai poți găsi la:  Fragonard, Kasia Dietz sau Colette.

Dacă dorești să-i faci o surpriză partenerului tău drag de viață, ai face bine să planifici din timp vacanța la Paris de Valentine’s Day.

Îți recomandăm să folosești și TU uneltele de căutare și rezervare pe care le folosim noi atunci când ne planificăm o vacanță diy, fie pentru achiziția unui bilet de avion ieftin, fie pentru rezervarea unei cazări cu raport preț/calitate cât mai bun:

Iubiți-vă la intensitate maximă și bucurați-vă de un city-break de poveste în Paris chiar de Valentine’s Day … va fi cu siguranță o experiență de viață, o experiență de care vă veți aduce aminte peste ani și ani. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *