Valentine’s Day în Veneția – Cele mai romantice ponturi pentru îndrăgostiți ❤

Știai că Goethe a afimat că în gondola de pe canalele Veneției s-a simțit ca „Stăpânul Adriaticii, cum de altfel se simte orice venețian când se întinde în gondola sa”? 🙂

Frumoasa Veneția ar trebui vizitată, fără doar și poate, la pupa unui vaporaș cochet sau mai bine a unei gondole romantice.
Între Paris și Veneția se duce anual o competiție între a câștiga atenția îndrăgostiților din toată lumea și totodată de a dobândi titlul de cea mai romantică destinație a lumii.

În Veneția, romantismul emană prin toți porii, de la străduțele pietruite atent, din cele mai vechi timpuri, până la canalale ce protejează mândre granițele unui micuț stat din istoria lumii.

Aici vei avea ocazia să admiri de la palatele clasice cu influențe bizantine sau baroce până la poduri care fac legătura între două suflete despărțite de un fir de apă.

Chiar dacă Veneția este un cuibușor micuț pentru îndrăgostiți, vei rămâne surprins câte atracții și activități îți poate oferi de Valentine’s Day.

1. Ce obiective turistice să vizitez în Veneția?

Cea mai bună modalitate de a vizita Veneția constă în parcurgerea traseului complet al Canalului Grande care traversează Serenissima în lung și în lat.

Bineînțeles, dacă vrei să descoperi tainele Veneției, singura variantă este să cobori pe uscat și să-ți pregătești tălpile pentru un tur de forță al orașului.

Și că tot veni vorba despre modalitatăți de a te deplasa ba pe apă, ba pe uscat, reține că, cea mai ieftină variantă în materie de transport este vaporașul.

Este bine să îți faci rezervarea din timp astfel încăt se beneficiezi de o reducere substanțială.
Pentru rezervări și informații suplimentare legate de cardul pe care îl poți achiziționa verifică aici.

Printre cele mai importante obiective turistice din Veneția, pe care este obligatoriu să le parcurgi de Ziua Îndrăgostiților se află: Galeria Franchetti, Biserica Madonna dell’ Orto, Santa Croce, Palazzo Mocenigo, Muzeul Punta della dogana, Piața San Marco, Palatul Ducal, Prigioni Nuove, Laguna Veneta, Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, Scuola Grande di San Rocco, Magazzini del Sale, Ponde di Rialto, Muzeul Correrm Palazzo Grassi, Gallerie dell’Academia și multe altele, pe care te lăsăm să le descoperi la fața locului.

2. Cum ajung în Veneția?

Cu avionul, ai zboruri directe cu plecare dintr-o mulțime de orașe din România, respectiv: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava și Iași.

Tot cu avionul, ai zboruri către Veneția, însă cu escală din: Sibiu, Constanța, Oradea, Bacău și Satu Mare.

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte la bilete de avion către Veneția aici –  Vezi oferte de zboruri

3. Unde să mă cazez în Veneția?

Da, ca regulă, cazarea în Veneția este destul de scumpă, dar nouă ne place să credem că putem găsi excepția de la acea regulă.

Te-ai întrebat vreodată, cât de dificil este pentru hotelieri, sau simple gazde să achiziționeze toate facilitățile pe care tu le pretinzi?

Și da, te poți caza în Veneția într-o locație unde condițiile oferite de gazde îți depășesc așteptările, raportându-te la prețul pe care l-ai plătit.

Dacă dorești să găsești o unitate de cazare cu un buget redus, atunci soluția pentru tine sunt hotelurile de pe uscat, iar dacă îți place aventura, campingurile (care diferă de cele din România). 🙂

La cât de micuță și cochetă este Veneția, nici distanțele parcurse de la un obiectiv turistic la altul nu sunt atât de mari.

Dacă ai intenții să te cazezi în aria Pieței San Marco, îți recomandăm să îți pregătești un buget special, deoarece prețurile depășesc media din Veneția, aceasta fiind cea mai cunoscută zonă în rândul turiștilor.

Pentru că pe 13 februarie se sfârșește Carnavalul de la Veneția, ar fi tare păcat dacă nu ți-ai aloca mai multe zile pentru vacanță.

Cu un city-break ieftin la Veneția poți marca două evenimente: Valentine’s Day și faimosul Carnaval de la Veneția.

Mai poți opta pentru o unitate de cazare în suburbii, care sunt destul de apropiate de centrul istoric, astfel vei economisi și ceva bănuți.

Totodată cazarea în aceste zone o recomandăm dacă ai la dispoziție un automobil, chiar și așa, riști să plătești destul de mult pentru parcări.

Ca idee, îți recomandăm să optezi pentru un hotel în apropiere de centrul istoric sau chiar pentru un apartament care oferă condiții net superioare pentru același tarif.

Avantajul cazării în apropiere de centrul istoric constă în plimbările pe care le poți organiza în doi, la ceas de seară, când majoritatea turiștilor se retrag iar întregul oraș vă rămâne la picioare. 🙂

Poți arunca o privire peste cele mai bune oferte de cazare din Veneția aici – Vezi oferte de cazare

4. Unde să-mi declar dragostea în Veneția?

 

Of, dragostea aceasta! 🙂

Cea mai autentică modalitate prin care poți face o declarație de dragoste în Veneția, de Valentine’s Day, este la bordul unei gondole.

Doar voi doi, un apus de soare și gondolierul care vâslește lin pe canalele tihnite ale Veneției.

Tot ce lipsește este o sticlă de șampanie și câteva artificii (pe ele oricum le vei simți în stomac). 🙂

Veți aluneca printre ziduri umede și poduri arcuite, pe sub ferestre decorate cu  cele mai parfumate flori.

Iar dacă intimitatea pe canale îți pică greu la stomac, poți opta pentru o declarație de dragoste pe uscat.

Profită de un apus unic de soare în Piața San Marco, la poalele cupolei Bazilicii San Marco sau pe scările Palatului Dogelui în Piața Centrală din Veneția.

Vă puteți bucura de un moment romantic în doi printre coloanele Cafenelei Florian.

Dacă ești iubitor de adrenalină, cu precădere de înălțimi, mai ai o variantă – o declarație la poalele Edenului din Turnul St Mark Campanile, garantăm noi pentru priveliștea ce îți va tăia răsuflarea.

5. Unde putem lua o cină romantică în Veneția?

 

Dacă tot mergi la Veneția de Ziua Îndrăgostiților, să știi că ai oportunitatea să te bucuri și de Carnavalul de la Veneția.

În 2018 acesta se va organiza în perioada 27 ianuarie – 13 februarie.

O modalitate inedită de a asocia aceste două evenimente constă în pășirea, în cuplu, într-o lume a magiei în care identitatea individuală este plasată în plan secund, în detrimentul măștii.

Este bine să știi că una dintre cele mai renumite clădiri ale Veneției va organiza un bal dedicat cuplurilor de îndrăgostiți.

Aici vei avea ocazia să deguști din cele mai alese preparate, cu aperitive specifice venețienilor, un adevărat festin regal!

Seara magică va fi acompaniată de tonurile romantice ale celor mai faimoase orchestre din Italia, dansuri de societate și hituri contemporane.

Un asemenea bal nu trebuie ratat, mai ales că se adresează îndrăgostiților de toate vârstele! 🙂

O variantă mai originală de a servi o cină romantică în Veneția este pe faimosul galion.

Cu ocazia serbării Valentine’s Day, autoritățile locale organizează o plimbare la bordul celui mai renumit vas de epocă, iar plimbarea culminează cu servirea unui meniu special pentru cuplurile îndrăgostite.

Totuși, dacă îți dorești să ieși din tipare, îi poți propune persoanei iubite o cină la Naranzaria.

Veți servi pește-spadă sau carpaccio și alte preparate marine în vechiul depozit în care se păstrau citricele statului.

6. Unde pot achiziționa cel mai inedit cadou în Veneția?

 

Când spui Veneția, la ce te gândești în materie de shopping?
Știm, este vorba despre Murano.

De ce să dăruiești un buchet de trandafiri care oricum se ofilesc în câteva zile, când poți opta pentru un cadou nemuritor de Valentine’s Day.

În Veneția sunt celebrate cele mai fine obiecte de sticlă din lume create pe faimoasa insuliță Murano.

Mare atenție când achiziționezi un produs care se pretinde a fi realizat din materiale originale, să prezinte sigiliul care îi atestă originea.

Din păcate, foarte mulți turiști se lasă păcăliți de imitațiile vândute de magazinele chinezești.

Poți face o oprire la fabrica Carlo Moretti sau la Ercole Moretti pentru a fi sigur de calitatea produselor.

Iar dacă menționasem anterior despre faimosul Carnaval de la Veneția, ce cadou ar fi mai original decât o mască tradițională sau câteva piese vestimentare din brocart.

Dacă te atrage ideea cu măștile, îți poți încerca norocoul la Ca’ Macana sau la Lorenzo Rubelli.

În situația în care înclini să achiziționezi bijuterii, îți recomandăm să te oprești la Antonio Vaccari unde poți asista la întregul proces de producție manuală a unui colier din mărgele.

Dacă dorești să-i faci o surpriză partenerului tău drag de viață, ai face bine să planifici din timp vacanța la Veneția de Valentine’s Day.

Îți recomandăm să folosești și TU uneltele de căutare și rezervare pe care le folosim noi atunci când ne planificăm o vacanță pe cont propriu în străinătate, fie pentru achiziția unui bilet de avion ieftin, fie pentru rezervarea unei cazări cu raport preț/calitate cât mai bun:

Iubiți-vă la intensitate maximă și bucurați-vă de un city-break de poveste în Veneția chiar de Valentine’s Day … va fi cu siguranță o experiență de viață, o experiență de care vă veți aduce aminte peste ani și ani. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *