Top 5 filme de văzut în vacanța de Crăciun

Știai că primul film cu tematică de Crăciun a fost realizat în anul 1898? 🙂

Deja a trecut o săptămână din luna Decembrie și parcă nici nu am realizat cât de rapid a zburat și anul 2017.
Ca și tine, de când s-au aprins luminițele prin oraș am început să poftim la vin fert, turtă dulce și o poveste spusă cu tâlc la gura sobiței.
Ei și dacă nu ai sobiță, te poți lipi de cei dragi, e cel mai bine așa. 🙂

De fiecare dată când intrăm în ultima lună din an, ne revine subit pofta de filme cu tematică de Crăciun.
Până la urmă, oricât s-ar strădui timpul, nu ne poate fura copilăria din suflet.

Ne-am gândit că poate ți-ar fi și ție de folos un top cu filme de văzut în vacanța de Crăciun, pe care bineînțeles le urmărim și noi în fiecare iarnă.

Sunt atât de versatile, încât indiferent dacă petreci vacanța de Crăciun la munte sau într-o destinație exotică, sigur vei fi topit de căldura și emoțiile pe care le transmit.

1. It’s a Wonderful Life (1946)

It’s a Wonderful Life a fost desemnat de-a lungul timpului de către publicații din toată lumea drept cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile.

Sub regia lui Frank Copola, clasicul ilustrează povestea în care solidaritatea, sacrificiul și dragostea sunt trăsăturile de bază într-o societate unită atât prin cultură cât și prin tradiții.

Acesta este unul dintre filmele care te determină să verși o lacrimă de duioșie oricât de bine ai fi ancorat în realitate.

Care sunt motivele?
Nu îți spunem, te lăsăm să descoperi singur! 🙂

Poți afla mai multe despre acest film dând click aici.

2. Miracle on 34th Street (1947)

Rămânem pe tărâmul de basm al filmelor clasice unde Miracle on 34th Street ilustrează un Moș Crăciun care ajuns la o vârstă înaintată și care realizează că nu mai este de folos societății.

Acțiunea se petrece după finalizarea celui de-al doilea Război Mondial, când oamenii își pierduseră inclusiv credința în Moș Crăciun.

Povestea ilustrează frumesețea vieții atunci când oamenii reîncep să creadă în miracole.
Filmul este unul dintre preferatele noastre! 🙂

Poți afla mai multe despre acest film dând click aici.

3. A Christmas Story (1983)

A Christmas Story ilustrează viața unui băiețel tare simpatic (Ralphie) și eforturile pe care le depune pentru a obține cadoul mult dorit de Crăciun.

Dacă te-ai bucurat de copilăria de odinioară, filmul va aduce la viață o mulțime de aventuri și te va face să retrăiești perioada când ai fi fost capabil de orice doar să primești mult doritul cadou de la Moș Crăciun.

Poți afla mai multe despre acest film dând click aici.

4. Home Alone (1990)

„Keep the change you filthy animal” – sigur îți sună cunoscută faimoasa replică, nu mai vorbim de scenă.

Suntem aproape convinși că nu există persoană care să nu fi văzut acest film, măcar o dată.
Datorită popularității sale am hotărât să îl introducem pe lista cu filme de văzut în vacanța de Crăciun.

Macaulay Culkin îl ilustrează pe micuțul Kevin McCallister, membrul unei numeroase familii, uitat acasă de către familia plecată în vacanță, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

În cele câteva zile în care devine adult, micuțul întâmpină o mulțime de peripeții pe care reușește să le gestioneze cu succes.

Te lăsăm să le (re)descoperi deoarece filmul este un adevărat deliciu!

Poți afla mai multe despre acest film dând click aici.

5. National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Încercând să creeze familiei sale cadrul ideal pentru un Crăciun de neuitat, Clark Grisworld (Chevy Chase)  un personaj caracterizat ca hilar, reuşeşte să devină victima mai multor situații neprevăzute, dar amuzante, ce devin tot mai delicate, contrar diligențelor pe care le depune pentru a aduce spiritul Crăciunului în familia sa.

Pentru o porție sănătoasă de râs în familie, îți recomandăm cu drag să îl vizionezi în Ajun de Crăciun alături de cei dragi.

Poți afla mai multe despre acest film dând click aici.

Chiar dacă trăim într-o societate modernă, unde mare parte din pelicule sunt de consum sau aceeași temă este tratată de nenumărate ori sub diverse forme sau personaje, îți recomandăm cu mare căldură să îți îndrepți atenția către filmele clasice.

Descoperă cinematografia de altădată, unde emoția și talentul actoricesc defineau calitatea peliculei, nicidecum efectele speciale!

Noi ți-am prezentat topul nostru cu filme de văzut în vacanța de Crăciun. 🙂
Tu ce filme filme ne recomanzi să urmărim iarna aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *