Top 5 cele mai frumoase plaje din Lefkada

top 5 cele mai frumoase plaje din lefkadaȘtiai că Lefkada este legată de continent printr-un pod plutitor? 🙂

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să te plimbi pe malul mării de topaz, hoinărind de-a lungul plajelor argintii ale Lefkadei? Înconjurată de basm și ape cristaline, Ithaca lui Ulise te indeamnă să-i cunoști tainele, miturile dar mai ales plajele.

Lefkada reprezintă una dintre destinațiile pe care nu trebuie să le ratezi vara aceasta, mai ales că poți ajunge foarte ușor cu mașina. Această minunată insulă este alcătuită, în general, din stațiuni mici, sate tradiționale și multe plaje virgine.

Stațiunile dispuse în zona de est a insulei (Perigali, Lefkada) prezintă preponderent pietriș, avantajul fiind reprezentat de existența lagunelor mici și a plajelor de nisip aflate în apropiere. Dacă dorești să admiri muntele și marea, îți recomandăm această zonă deoarece majoritatea stațiunilor sunt construite cu priveliște către zona montană. Ah, o frumusețe!

Când vine vorba de plajele situate pe coasta de vest a insulei, putem discuta despre o fâșie din Paradis!

Acestea fiind spus, îți recomandăm top 5 plaje pe care nu trebuie să le ratezi în Lefkada:

1. Porto Katsiki

În traducere liberp, Portul Caprei, este cea mai populară plajă din Lefkada fiind considerată de mulți, una dintre cele mai atrăgătoare plaje din Europa și una dintre cele mai frumoase din întregul arhipelag grecesc.
Anul acesta a fost inclusă în topul celor mai frumoase plaje cu blue flag (o distincție specifică plajelor de elită) din lume.

Porto Katsiki este recunoscută pentru peisajul său de basm, apa sa cristalină și mirosul îmbietor ce-ți taie răsuflarea. Variațiile de culoare ale apei sunt determinate de condițiile atmosferice, de vină fiind valurile și vântul.
Când marea este liniștită, poți admira nuanța verde-bleu a apei sau o poți confunda cu albastrul cerului atunci când vântul își face simțită prezența.

2. Egremni

Egremni este una dintre cele mai vaste plaje ale insulei.

Străjuită de stânci și cu un peisaj aproape desprins dintr-o pictură, ai impresia că te afli pe o plajă exotică cu apă de topaz și valuri spumoase.
Traseul ce trebuie parcurs până la plajă este alcătuit din 250 de trepte, fiecare etapă reprezentând un pas mai aproape de intimitatea din Paradis.

Această plajă este caracterizată de liniște și de lipsa aglomerației.
În zilele toride de vară, te poți răcori cu un cocktail rece ca gheața direct pe plajă!

3. Kathisma

Kathisma este situată în top 3 al celor mai frumoase plaje de pe Insula Lefkada.

Accesul din capitala insulei se poate realiza cu mijloace de transport în comun (ori direct cu mașina personală), fiind situată la aproximativ 13 km distanță.
De asemenea, poți opta pentru cazarea în satul din apropiere, Agios Nikitas.

Această plajă reprezintă o destinație ideală pentru a lega noi prietenii, fiind una dintre cele mai animate de pe întreaga insulă.
Pe plajă îți pot fi puse la dispoziție șezlonguri, umbreluțe și, bineînțeles, băuturi fresh de sezon.

4. Milos

Dacă ești un adept al naturalismului, plaja Milos reprezintă varianta ideală pentru tine.

Aceasta este situată în apropierea satului Agios Nikitas, fiind necesar de parcurs un traseu de aproximativ 20 de minute până la plajă.

Aceasta este alcătuită preponderent din nisip cu zone izolate de pietriș spre partea sudică.
Plaja este divizată într-o zonă unde se practică nudsimul și o zonă accesibilă tuturor.

5. Agios Ioannis 

Pentru iubitorii de sporturi nautice, cu precădere windsurfing, plaja din Agios Ioannis reprezintă varianta ideală, fiind situată la doar 2 km de Lefkada Town.

Plaja pare a fi transpunerea idilică a unei plaje din Insulele Caraibe, cu particule aurii de nisip și apă spumoasă ce te indeamnă parcă să o atingi.

Suplimentar acestor plaje unice, îți mai recomandăm plaja Agiofili, unde poți practica săriturile de pe stânci sau poți admira cele mai frumoase creaturi ale adâncului (snorkeling).

De asemenea, mai poți vizita Gialos, Mikros Gialos, Pefkoulia, Kalamitsi, Nikiana, Nidri și Vassiliki, fiecare unică prin trăsăturile sale.

Tu ai vizitat vreuna dintre aceste plaje?

Lasa-ne un comentariu si spune-ne mai multe despre plajele tale preferate din Lefkada! 🙂

De asemenea, dacă încă nu ai ajuns în Lefkada, îți recomandăm să folosești unealta noastră de bază cu ajutorul careia noi ne căutăm cazare pentru vacante diy și găsim prețuri raport/calitate excelente:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *