Top 5 cazări inedite în Romania

hotel carpatia express viseu de sus romaniaȘtiai că în România se găsesc mai multe locații ce oferă cazări inedite (Ex.: în tren, în … butoaie)? 🙂

Atunci când ne hotărâm să mergem într-o vacanță sau chiar un city break, pentru mulți dintre noi, cazarea devine unul dintre cei mai importanți factori care vor cântări considerabil în evaluarea experienței finale.

Noi îți propunem câteva idei inedite de cazare în România, iar ție îți rămâne doar sarcina de a-ți pregăti bagajul pentru o nouă aventură.

Pentru că în ultimele zile soarele a avut grijă să ne topească cu toată dragostea sa, ne-am tot gândit unde am putea fugi și iată ce soluții am găsit:

1.Carpatia Express

hotel carpatia express viseu de sus romania
Niște prieteni din Maramu ne-au spus că la poalele Parcului Național Maramureș, tare-i frumos, aer proaspăt, bucate tradiționale pe alese și oameni primitori.

Cine nu ar vrea acum să se plimbe prin pădurile dese cu Mocănița? 🙂

Oare cum ar fi ca în loc de plimbare, să te poți caza într-un astfel de trenuleț?

Carpatia Express vine cu o soluție ideală în materie de ospitalitate, oferind deopotrivă și un restaurant, un bar, precum și o terasă unde te poți relaxa într-o zi frumoasă de vară.
Și pentru că maramureșenii sunt oameni faini, îți oferă un pachet alcătuit din cazare, mic dejun și cină la un preț destul de mic.

Mai stai pe gânduri?

 

2.Colonia Butoaie

colonia butoaie mamaia romania
Ești prieten cu Bachus sau degustător de vinuri? 🙂

Nici nu trebuie să fii, deoarece Colonia Butoiae reprezintă un complex de boungalouri construit chiar pe malul mării în Mamaia.

De ce să te cazezi la pensiune sau în cort când poți experimenta un butoi cu specific dobrogean?

Iar dacă dormi în butoi nu inseamnă că ești privat de facilități ca Wi-Fi-ul sau parcarea privată.
Mai mult, gurmandului din tine îi recomandăm un pește fript pe grătarul pus la dispoziție de către gazde.

Pentru disponibilitate și prețuri, vezi aici:

 

3. Arsenal Park Transilvania

arsenal park orastie romania
Un parc tematic inedit din Orăștie, special conceput atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

Reprezintă opțiunea ideală de vacanță în familie, cuplu sau de grup, punând la dispoziție o gamă variată de activități de agrement și unități de cazare.

Printre cele mai antrenante activități se află: vânătorile de comori, plimbările cu șenilate, paintball, airsoft, tir cu arcul, tiroliene, forme ușoare de parașutim, parc acvatic și trasee suspendate.

Este imposibil să nu găsești măcar două activități care să te incânte.
Nouă ne-au placut cel mai mult plimbările cu șenialta și paintball-ul, iar atunci când voiam să ne odihnim mergeam să ne bălăcim.

În funcție de „gradul pe care îl deții” te poți caza în vila generalului, în camera ofițerului, în apartamentul colonelului sau în camera tunului.

Întâlnești atât de multe alternative încât te determină să te înrolezi!

 

4. Complex La Tunuri – Vila Economat

hotel la tunuri vila economat
Pentru a face o trecere delicată de la șenialte și tunuri la castele din povești, îți propunem Complexul La Tunuri din Sinaia – fosta clădire a Corpului de Gardă al Castelului Peleș.

Pe lângă atmosfera ruptă din basme și o regresie plăcută în timp, cazarea în acest complex este definită prin ospitalitate, confort și priveliști idilice către Castelul Peleș și Pelișor.

Dacă ești un împătimit al istoriei sau un iubitor al conceptelor ce definesc regalitatea, Sinaia reprezintă locul ideal unde să-ți cultivi aceste pasiuni.

 

5. The Machine House

hotel the machine house zabala
Considerată de mulți perla din inima Harghitei, The Machine House sau Zabola este reprezintă o pensiune construită pe domeniul privat al unei familii nobile din Covasna, care include un castel și două clădiri anexe construite în secolul al XVI-lea.

Întinsă pe o suprafață de peste 500 hectare, această unitate oferă printre cele mai tradiționale activități de agrement ca: plimbări cu trăsura, drumeții în natură și chiar observarea urșilor.

În apropiere se regăsește singurul lac vulcanic din România – Lacul Sfânta Ana.

Spațiile publice de relaxare și de servit masa sunt amenajate în fostele grajduri, pe malul lacului – o oază de liniște și relaxare.

De asemenea, gazdele oferă spații de joacă pentu copii și o mică fermă unde aceștia pot interacționa și pot cunoaște mai bine animăluțele.

 

Cunoști și alte locații de cazare inedite din România? 🙂 Lasă-ne într-un comentariu recomandarea ta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *