Top 37 bloguri de turism din România de citit înainte de a pleca într-o vacanță diy

Știai că un blog de turism citit la momentul potrivit te poate „salva” în momentele „critice” din vacanța ta? 🙂

1. De ce un top cu bloguri de călătorii din România?

Pentru că este foarte important să fii cât mai bine documentat(ă) atunci când vrei să pleci într-o vacanță pe cont propriu, iar blogurile de turism sunt de departe una dintre cele mai accesibile, sigure, simple, dar și importante metode de informare pe care le ai în orice moment la îndemână.

Pentru că, în căutările noastre online de atâția ani ne-am făcut un „portofoliu” de bloguri pe care le citim cu mare drag, fie atunci când că ne pregătim de următorul city-break, fie efectiv atunci când vrem o sursă de inspirație în alegerea a noi și noi destinații pentru vacanțele noastre.

Un alt motiv pentru care am alcătuit acest top este legat de faptul că nu am găsit pe net o listă concludentă cu recomandări de bloguri de călătorie care să ne ajute în căutările noastre.

Acest top este realizat în ordinea alfabetică a numelor blogurilor, nefiind importantă decât relevanța și calitatea conținutului de pe blog, iar, în ceea ce privește acești doi factori extrem de importanți, am încercat să rezumăm și destinațiile (continente, țări, orașe etc.) despre care a scris autorul și despre care tu poți citi dacă îi accesezi blogul.

De asemenea, am lăsat și o „notă personală” în care îți spunem care este motivul care ne-a determinat pe noi să citim și să îți recomandăm și ție blogul respectiv.

2. Ce este un blog de turism?

Pentru noi, un blog de turism este o carte de călătorii „live”, un loc în care pasionații de călătorii amatori (dar și profesioniști) împărtășesc cu noi experiențele lor de viață adunate din sutele sau poate chiar miile de vacanțe pe care și le-au conceput și în care au fost de-a lungul timpului în toate colțurile lumii.

3. De ce citim noi bloguri de călătorie?

Pentru că sunt ca niște enciclopedii, ca niște cărți (sau mai bine zis: adevărate ghiduri turistice) ce pot fi citite gratuit online (similare cu National Geographic, Lonely Planet, Rough Guides, Fodor’s, Marco Polo sau DK, doar că mult mai la îndemână și cu informație de actualitate în limba română); practic ai excelente ghiduri cu obiective turistice din locurile pe care și tu îți dorești să le vizitezi, iar alții (în speță bloggerii de travel) au fost deja înaintea ta și pot veni în sprijinul tău cu informații concrete despre următoarea destinație de vacanță.

Pentru că învățăm foarte multe din experiența celor care călătoresc și aplicăm în toate vacanțele pe care ni le concepem – sunt foarte multe informații de calitate de la oameni care au fost la fața locului și care știu foarte bine ce „se merită” și ce nu (de la experiențe până la locuri de cazare, restaurante, locații, perioade în care să mergi etc.).

Pentru că putem afla foarte multe despre locuri la care poate nici măcar nu am visat sau nu am știut că există, iar alții le-au descoperit în profunzime.

Pentru că le putem accesa de oriunde și oricând … fie că suntem în faza în care ne pregătim vacanța, fie că suntem deja la fața locului (nu de puține ori ni s-a întâmplat să căutăm și alte informații de calitate cu privire la ceea ce urma să vizităm chiar în ziua respectivă).

Pentru că un blogger de travel este un adevărat consultant de turism și pentru că mai presus de toate, pune suflet și pasiune în tot ceea ce face.

4. De ce să citești TU bloguri de turism?

Pentru că meriți să fii cât mai bine informat și cât mai bine documentat fie înainte să pleci într-o vacanță diy, fie chiar în timpul acesteia, iar în ziua de astăzi trebuie să pui calitatea pe primul loc, în detrimentul cantității: blogurile de călătorii sunt în general „micuțe” (ca și volum de conținut), dar „mari” (ca și calitate a informației transmise).

Pentru că ei (bloggerii de travel) sunt cel mai elocvent exemplu posibil că ofertele de vacanțe și city-break-uri diy pe care ți le propunem noi pe facebook și pe blog sunt cât se poate de reale, ei înșiși făcându-și mare parte din vacanțe tot pe cont propriu, profitând la maximum de promoțiile la bilete de avion, cazare ori alte servicii conexe (rent-a-car, tururi ghidate etc.) pe care și le achiziționează online.

5. Cele 37 de bloguri de turism din România pe care ți le recomandăm:

1. Airlines Travel

airlines travel ro

 • Despre blog:
  Sorin ne ține mereu la curent cu tot ceea ce este legat de domeniul aeronautic. Toate noutățile despre lumea „aripilor” apar aici, iar informațiile pot fi prețioase, mai ales când afli de o rută nouă a uneia dintre companiile aeriene care operează în România … numai în pielea unui pasionat de călătorii să nu fii! 🙂
  Pentru că aviația este marea pasiune a lui Sorin și pentru că o împărtășește și cu noi, nu ne rămâne altceva de făcut decât să explorăm această minunată lume, care semnifică enorm, mai ales atunci când vrei să-ți faci o vacanță pe cont propriu: pornind de la biletul de avion, siguranța la bordul aeronavelor, dar și toate detaliile legate de zboruri.
  Bineînțeles că, nu poți să fii pasionat doar de avioane comerciale, fără să fii și pasionat de travel întru totul. Astfel că, pe acest blog poți găsi și povești relatate de Sorin de la fața locului, din vacanțele petrecute în diverse destinații turistice.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că informațiile postate sunt în „real time” cu ceea ce se întâmplă în domeniu și pentru că articolele sunt serioase și bine documentate.

2. Aliceee Traveler

aliceee traveler blogspot ro

 • Despre blog:
  Alice (pseudonim) este un bloger de travel din Cluj-Napoca de care nu ai cum să „te ferești”, deoarece are o sumedenie de informații utile postate.Noi am găsit pe blogul ei informații valoroase despre costuri la multe obiective turistice, dar și trasee care se merită a fi parcurse în anumite destinații, astfel încât să poți „acoperi” cât mai bine respectiva destinație.
  Alice are o vastă experiență în ale călătoritului, ea locuind chiar 1 an de zile în … Maroc! 🙂
  Poți citi la ea pe blog informații despre destinații celebre (și mai puține celebre), precum: Anglia, Austria, Elveția, Franța, Germania, India, Italia, Malta, Maroc, Olanda, Portugalia, România, Serbia, Spania, Turcia și Ungaria.
  Alice are pe blogul său două secțiuni aparte, respectiv: „100 informații utile” și „100 filme cu călătorii”, din prima putând extrage nenumărate „travel tips”, iar din cea de a doua o listă absolut fascinantă cu filme care au legătură directă cu tot ceea ce ține de călătorii (și credeți-ne pe cuvânt că, în momentul în care te uiți la un film ca Under the Tuscan Sun, efectiv nu ai cum să nu visezi cu ochii deschiși și să te gândești că vrei să pui mâna pe mouse și pe tastatură și-ți faci rezerare la biletele de avion și cazare în Toscana).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne-a fost aproape în multe vacanțe pe cont propriu, obținând informații prețioase de la fața locului, informații pe care Alice le-a scris și de care „am profitat” la maxim – și ca exemplu destul de recent, în vacanța noastră do it yourself din Lisabona ne-am bazat pe sfaturile ei de călătorie și realmente ne-au fost de mare ajutor.

3. Bialog

bialog ro

 • Despre blog:
  Bianca este cea care „stă” în spatele acestui blog, proiect pe care l-a început încă din anul 2008 sub forma unui jurnal online, scriind despre călătorii, cărți și filme, dar și despre anumite „postări cu iz personal”.
  Pe noi ne interesează, în speță, articolele legate de destinațiile de vacanță pe care Bianca le-a vizitat de-a lungul timpului și despre care a scris, bineînțeles.
  Așadar, în ceea ce privește țările vizitate de către Bianca, poți citi informații despre: Anglia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croația, Franța, Germania, Grecia, India, Italia, Kazakhstan, Macedonia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Slovacia, Turcia, Statele Unite ale Americii și Uganda.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că îmbină atât de frumos filmele (după cum știi, una dintre marile pasiuni ale „Doamnei Vacante.NET”) și poveștile din călătorii (marea pasiune a „Domnului Vacante.NET” – Bianca știe să relateze foarte bine întâmplările pe care le-a trăit în vacanțele sale, dar știe să surprindă imagini drăguțe de la fața locului). 🙂

4. Blogul de Călătorii

blogul de calatorii ro

 • Despre blog:
  Alexandra scrie despre călătoriile pe care le face pe munte, ea fiind un blogger pasionat de „turele” pe munte, dând informații foarte amănunțite despre traseele pe care și le organizează.
  De asemenea, Alexandra călătorește și în Europa (și nu, nu doar pe munte), ea vizitând o serie de destinații turistice despre care povestește mai pe șleau pe blogul său, printre care: Roma (Italia), Budapesta (Ungaria), Franța (un road-trip + city-break în care a cuprins: Etretat, Mont Saint Michel, Fougeras, Valea Loarei și Paris), Munții Dolomiți (vacanță montană în Italia), un eurotrip de 34 de zile (în care a vizitat: Austria, Italia, Germania, Franța, Elveția, Croația și Muntenegru), Austria (tabără foto), Londra (Mrea Britanie), Istanbul (Turcia), Muntele Olimp și Horto, Peninsula Pelion (în Grecia), Slovacia (Kosice, Munții Tatra, și Slovensky Raj), Benelux (Bruxelles, Brugge, Gent, Luxembourg, Amsterdarm și Keukenhof), Napoli, Munții Alpi (un road trip prin Austria, Elveția și Franța).
 • De ce citim acest blog:
  Nouă ne place modul în care Alexandra structurează informațiile pe care le relatează, dar și acuratețea folosită în a descrie fiecare traseu montan în parte.
  Citindu-i experiențele, ne-a pus destul de mult pe gânduri și tare ne-am dori să putem face și noi măcar 1% din traseele pe care ea le parcurge. 🙂

5. Boarding Pass

boarding pass ro

 • Despre blog:
  Gabriel este omul cu „boarding pass-ul”, omul care scrie despre diversele sale experiențe pe care le-a avut la bordul aeronavelor cu care a zburat de-a lungul timpului.
  Pe blogul său poți citi informații despre ultimele știri în domeniu, despre rute aeriene, curiozități din lumea aviației.
  În categoria „trip report” poți afla mai multe despre cum i s-a părut fiecare zbor despre care a scris (practic a făcut un review cap-coadă al zborului respectiv, luând în calcul factori precum: tipul aeronavei, serviciile la bordul acesteia, mâncarea, confortul, serviciile la sol, dar și multe altele – sigur că poți vedea și fotografii concludente cu fiecare aeronavă în parte), iar în categoriile accidente aviatice și incidente aviatice poți vedea și fața mai puțin frumoasă a tot ce semnifică aceste „înaripate” uriașe. 🙂
  De asemenea, este bine să știi și faptul că blogger-ul a zburat cu cele mai mari avioane comerciale din lume, respectiv: Airbus A380 (zbor operat de Lufthansa), Boeing 747-8I (zbor operat de Lufthansa), Boeing 777 (zboruri operate de Air France și Emirates), Boeing 787 (zboruri operate de LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (zbor operat de Delta) și Airbus A350-900 (zbor operat de Finnair), astfel că poți învăța de la un profesionist foarte tânăr cum stă treaba cu „greii” din această industrie.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne plac foarte mult acele trip report-uri pe care Gabriel le face despre zborurile sale și pentru că detaliază foarte mult fiecare chestiune importantă și demnă de luat în calcul, atât despre compania aeriană  care operează zborul, cât și despre cei mai importanți factori după care se ghidează când face un astfel de review complex.

6. Bogdan Pantoc

bogdan pantoc ro

 • Despre blog:
  Așa cum se intitulează și adresa web a blogului … ne aflăm în „colțul privat” al lui Bogdan, care se autointitulează „călător part time”. 🙂
  Bogdan a vizitat de-a lungul timpului nu mai puțin de 170 de orașe și 49 de țări din întreaga lume.
  Și chiar are cu ce se mândri, pentru că a fost în: America de Nord, Asia, Europa și Oceania.
  Printre țările pe care le-a vizitat Bogdan și despre care poți citi pe blogul său se numără: Canada (în America de Nord), Hong Kong, Japonia, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda și Vietnam (în Asia), Bulgaria, Cipru, Germania, Liechteinstein, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Portugalia și Spania (în Europa), Australia și Noua Zeelandă (în Oceania).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că este bogat în conținut de calitate, bine documentat și redactat, dar și cu multe fotografii reușite, realizate de „mâna blogger-ului”.

7. Călătorie în jurul lumii

calatorie in jurul lumii wordpress com

 • Despre blog:
  Loredana este cea care a pus „gând rău” 🙂 lumii și visează la o „călătorie în jurul lumii”, călătorie despre care noi credem că a început-o deja, chiar dacă o face și o prezintă pe etape pe blogul său.
  Loredana scrie pe blog povești legate de călătoriile sale din Africa, America Centrală și Europa.
  În Africa a vizitat Mauritius și Seychelles, în America Centrală a vizitat Costa Rica, iar în Europa, destinații precum: Lisabona, Azore, Madeira (Portugalia), Oslo (Norvegia), Abatia Sainte Odile – Alsacia, Strasbourg, Paris, Colmar (Franța), Barcelona, Tenerife, La Gomera – Insulele Canare (Spania) , Stonehenge, Londra (Marea Britanie), Roma, Milano (Italia), Germania și Luxembourg, dar și România (bineînțeles).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că articolele sunt documentate, iar modul în care este transmis mesajul conferă o ușurință în parcurgerea informației.

8. Călătorii de Weekend

calatorii de weekend ro

 • Despre blog:
  Marcela nu este doar o călătoare „de weekend”, ci și un reporter desăvârșit atunci când ne relatează despre experiențele sale din city-break-urile sau weekend-urile prelungite pe care și le-a petrecut în țară sau peste hotare.
  Dacă îți planifici un city-break sau o scurtă călătorie, e bine să știi faptul că poți găsi pe blogul Marcelei ponturi și informații utile din: Austria, Croația, Franța, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, dar și România.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am găsit informații utile despre anumite destinații pe care le-am vizitat și noi, iar de atunci am rămas „conectați” cumva cu ceea ce scrie Marcela.

9. Călătorii și Farfurii

calatorii si farfurii ro

 • Despre blog:
  Alexandra și Cătălin scriu pe blogul lor exact despre ceea ce ne place nouă să citim în general – combinația ideală între mâncaruri delicioase și călătorii frumoase. 🙂
  Ei spun că sunt „dependenți de biletele de avion” și că le plac foarte tare: „orașele care zumzăie, poveștile bine spuse și berea bună”.
  Pe acest blog vei găsi fără doar și poate povestea unei aventuri de viață a celor doi, o aventură bazată pe experiența pe care au acumulat-o de-a lungul destinațiilor pe care le-au vizitat și despre care au scris, dar și despre bucătăriile pe care le-au descoperit în diversele locații ale lumii.
  Printre destinațiile pe care cei doi le-au vizitat și au povestit pe blog se numără: Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Marea Britanie, Maroc, Portugalia, România, Spania și Turcia.
  De asemenea, vei avea ocazia să citești despre câteva experiențe culinare pe care cei doi le-au trăit în călătoriile în care au fost, experiența culinară fiind deosebit de importantă pentru Alexandra și Cătălin.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că, zău, chiar ne place combinația asta de călătorii cu mâncare (cui nu i-o plăcea oare?), pentru că au informații relevante legate de locurile pe care le-au vizitat, fotografii de mare calitate, dar și o mini-rubrică în care poți citi câteva interviuri cu câțiva chefi celebri, precum: Vitor Sobral, Jose Belcanto sau Ljubomir Stanisic.

10. Călători prin lume

calatori prin lume ro

 • Despre blog:
  Oana și Cristi sunt cei doi „călători prin lume” care ne povestesc despre destinațiile și obiectivele turistice pe care le-au vizitat ei până acum.
  Și că tot veni vorba despre țările pe care le-au vizitat, e bine să știi că pe blog poți citi despre vizitele lor de pe mai multe continente: Africa, America de Nord, America de Sud, Asia și Europa.
  Poți citi mai multe despre Egipt (din Africa), despre Mexic și Statele Unite ale Americii (din America de Nord), despre Argentina și Uruguay (din America de Sud), despre China, Filipine, Hong Kong, India, Iran, Malayesia, Noua Zeelandă, Singapore și Thailanda (din Asia), Austria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Malta, Marea Britanie, Olanda, România, San Marino, Spania și Turcia (din Europa).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am găsit informații utile pe care le-am folosit în unele dintre vacanțele noastre (spre exemplu: la Florența și la Roma), dar și pentru că informațiile sunt transmise într-un mod foarte simplu și ușor de parcurs.

11. Călător sau turist?

 • Despre blog:
  Nicky și echipa acestui blog ne povestesc despre destinațiile de vacanță pe care le-au vizitat, începând cu Traversarea Saharei (Ruta Atlanticului), Maroc, Insula Creta, Maramureș, Delta Dunării, Cheile Dobrogei, Dunărea la Cazane (în România), Capadocia, Safranbolu, Efes, New Delhi și Jaipur (India), Laponia, Suedia, Nairobi (Kenya, Nesebar (Bulgaria), Zimbabwe, Nepal, Vietnam, Irlanda, Bulgaria, Malta, Meteora (Grecia), Serbia și până la Maramureș, Delta Dunării, Cheile Dobrogei, Dunărea la Cazane (în România).
 • De ce citim acest blog:
  Am ales să citim „scrierile” lui Nicky, deoarece el a fost primul care ne-a făcut să ne întrebăm oare ce suntem cu adevărat … călători sau turiști? Ei bine, chiar dacă poate blogul este mai „de modă veche” odată ce ne-am răspuns la această întrebare, am continuat să citim blogul, dar să și găsim informații utile pentru vacanțele diy pe care ni le-am făcut.

12. Călătorul digital

calatorul digital ro

 • Despre blog:
  Petruș scrie pe blogul său atât despre tot ceea ce ține de călătoriile sale prin România și străinătate, cât și despre: „travel tech” (gadget-uri, aplicații mobile pe care să le folosești atunci când pleci în călătorii, situri de informare), diverse activități (tururi ghidate, excursii, drumeții, city-break-uri, sejururi și momente de relaxare și recreere).
  Pe blog vei găsi informații despre atracții turistice pe care el le consideră a fi demne de luat în seamă și despre care povestește cu lux de amănunte: parcuri naturale și arii protejate, muzee și case memoriale, catedrale, mănăstiri, biserici, arhitectură și artă urbană, restaurante, baruri, cafenele, târguri, conferințe, expoziții, tradiții și obiceiuri și nu în ultimul rând, chiar trasee de cicloturism.
  El a vizitat diferite zone turistice din România cum ar fi: Transilvania, Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat sau Crișana.
  În străinătate, a vizitat țări precum: Anglia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania și Spania (din Europa), ajungând și pe alte continente – America de Nord (și Centrală), dar și Asia.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am descoperit foarte multe informații de calitate mai ales din zona de tehnologie. Am aflat de pe blogul lui Petruș ce aplicații să folosim atunci când mergem în vacanțe, dar și cum să fim mai eficienți când ne propunem să vizităm anumite obiective turistice.

13. Cârtița plimbăreață

cartita plimbareata ro

 • Despre blog:
  Alex este cârtița! 🙂
  De fapt, Alex este un blogger foarte pasionat de călătorii, date fiind chiar și studiile pe care el le-a absolvit, respectiv Geografie și Turism.
  Lui Alex îi place să povestească pe blogul său despre experiențele pe care le-a avut în destinațiile vizitate, mare parte fiind din România (dar nu numai).
  Categoriile pe care el le abordează pe blog sunt legate de: munte și natură, evenimente, tradiții, baie, înnot și stat la soare, bicicletă, birtwatching, do it yourself & bucătăreală, prin lume (Europa).
 • De ce citim acest blog:
  În primul și în primul rând, pentru fotografiile de excepție pe care le realizează (vă veți convinge că sunt super faine), coroborate cu articolele excelente din punct de vedere calitativ.

14. Consilier Turism

consiliere turism ro

 • Despre blog:
  Carmen și echipa sa și-au transformat pasiunea pentru turism și jurnalism într-o adevărată revistă online, o revistă în care autorii devin adevărați consilieri în turism, tocmai cum și numele blogului o sugerează.
  Ideea este că articolele scrise de ele sunt de calitate și motto-ul pe care îl abordează „mai mult decât o revistă online” este unul cât se poate de realist.
  Echipa de redacție a blogului ne povestește despre experiențele avute atât în România, cât și în străinătate, abordând meniul blogului nu în funcție de destinațiile văzute, ci în funcție de experiențele / activitățile de interes avute, precum: city break, istorie & cultură, destinații montane, destinații pentru schi, destinații romantice, shopping, familii, lux, pentru gurmanzi, rurale, spa & wellness, dar și altele.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că simplitatea de redactare a articolelor, precum și fotografiile de calitate (mai ales cele din ultima perioadă) ne fac să ne simțim ca atunci când răsfoim o enciclopedie.

15. Dorul călător

dorul calator ro

 • Despre blog:
  Raluca și Dragoș ne face să ne fie mereu dor de călătorii cu al lor „dor călător”, iar atunci când citești articolele lor, vezi pozele sau admiri clipurile postate, chiar că te apucă dorul de călătorii și parcă vrei să o iei din loc.:)
  Despre cei doi pasionați de călătorii: Raluca – „se ocupă de gestionarea banilor și a timpului, știe deja traseele și tot ea face research-urile preliminare”, Dragoș – „se ocupă de organizarea călătoriilor, dar este și omul din spatele aparatului de fotografiat și inițiatorul activităților spontane”.
  Considerăm că doar din această descriere a celor doi ai ce învăța, mai ales dacă îți este teamă să-ți iei inima-n dinți și să-ți faci o vacanță pe cont propriu.
  Pe blogul lor vei putea citi și afla informații despre destinațiile de vacanță pe care ei le-au vizitat, mai precis: Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croația, Cuba, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Portugalia, Republica Dominicană, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Ungaria și Vatican.
 • De ce citim acest blog:
  L-am găsit căutând informații cu privire la city break-ul pe care l-am avut în capitala Portugaliei – Lisabona, iar de atunci am hotărât că proiectul lor merită să fie luat în seamă, deoarece conține articole folositoare pentru orice turist care dorește să ajungă în una din țările pe care ei deja le-au explorat.

16. Drum liber

drum liber ro

 • Despre blog:
  Florin și echipa lui ne povestesc pe acest blog despre cât de frumoasă este România și cât de multe avem de vizitat în minunata noastră țară (și pe bună dreptate).
  Acest blog poate fi considerat un ambasador al turismului intern, mai ales că promovează fără „opreliști” atâtea și atâtea obiective turistice pe care orice român ar trebui să le vadă într-o viață (multe dintre ele poate chiar înainte de a pleca „peste mări și țări”).
  De asemenea, Florin a și alcătuit un top 300 cu cele mai interesante obiective turistice pe care le poți vedea în România, o listă updatată permanent cu noi și noi locuri de vis din țara noastră.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că noi ne iubim țara mai mult decât orice altă țară pe care am văzut-o și, cel mai probabil, pe care o vom vedea vreodată, dar și pentru că aici am găsit mereu informații foarte utile ce ne-au ajutat în planificarea unor vacanțe în România.

17. ExTraViTa

extravita ro

 • Despre blog:
  Mirela scrie despre călătoriile care i-au schimbat viața, dar și despre cum este să călătorești singură, ea practicând foarte eficient acest „sport”.
  Pe blogul Mirelei vei putea citi informații despre destinații de pe mai multe continente și zone din întreaga lume, precum: Africa, Asia, Caraibe, Europa și Orientul Mijlociu.În Africa, Mirela a vizitat Maroc și Tunisia, în Asia ne scrie despre Hong Kong, India, Indonezia, Malaezia, Singapore și Thailanda, în Caraibe despre Cuba, în Europa despre Austria, Anglia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Groenlanda, Irlanda, Italia, Monaco, Portugalia, Republica Moldova, Scoția, Spania, Turcia și Vatican, în Orientul Mijlociu despre Dubai, Iordania și Qatar, dar și despre nenumărate alte destinații din … România, evident. 🙂
  Pe blog poți citi și review-uri ale anumitor hoteluri, foarte multe sfaturi despre cum să călătorești și ce să faci pentru a avea o vacanță cât mai frumoasă (dar și mai sigură).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am găsit pe blogul Mirelei atât informații care ne-au fost utile în punerea pe listă a unor noi destinații de vacanță, dar și pentru că ne inspiră, transformând din călătorit și blogging un adevărat mod de a-și expune experiențele și visurile.

18. Fabrica de călătorii

fabrica de calatorii ro

 • Despre blog:
  Mihai este „inginerul” care coordonează „fabrica de călătorii” și care stă de gardă în fabrică pentru a făuri „cele mai frumoase idei de călătorii”.
  Pe blogul său, Mihai are mai multe categorii pe care le tratează, respectiv: România, City-break, Oferte, Lifestyle, Știri și Jurnal de călătorie.
  A vizitat mai multe destinații de vacanță, atât din România, cât și la nivel internațional, în anul 2016 având 40 de zile de vacanță și 19 zboruri.
  În 2016 a vizitat: Londra, Atena, Sudul Germaniei, Menorca, Barcelona, Madrid, Bergamo, Napoli, Pompeii, Positano, Sorrento, Delta Dunării, Cluj, Parcul Natural Comana, Delta Neajlovului, Transfăgărășan, Lacul Bâlea și Sibiu – poate că ți se par destul de multe destinații într-un singur an, însă dacă vrei cu adevărat nu te reține nimeni și nimic să-ți programezi și să-ți eficientizezi la maximum timpul pentru a profita de toate zilele libere de la locul de muncă (și nu numai).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că Mihai pune accentul pe experiențele sale personale, povestind totul foarte subiectiv și având o perspectivă de ansamblu asupra destinației vizitate. De asemenea fotografiile prin care ilustrează cele „o mie de cuvinte” sunt de o calitate foarte bună.

19. Ici-colo

ici colo ro

 • Despre blog:
  Lucian este avocat de meserie și are un blog de travel ceva mai „altfel”, iar destinațiile pe care le-a vizitat sunt absolut uimitoare (nu doar textele o demonstreză, dar mai ales fotografiile foarte reușite).
  Marea lui pasiune despre care redă cu lux de amănunte pe blog este legată de Tibet și despre tibetanii de oriunde, așa că, dacă ai gânduri de a pleca în Tibet aruncă neapărat un ochi peste acest blog pentru că vei avea ce învăța.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că este o reală sursă de inspirație și pentru că te poartă în destinații nu tocmai tratate de mulți bloggeri de travel din România. De asemenea, ne plac foarte mult pozele surprinse de Lucian (și da, chiar și cele vechi … se vede că le are cu „cadrele”). 🙂

20. Imperator Travel

imperator travel ro

 • Despre blog:
  Cezar a ajuns foarte departe în această lume. Și când spunem asta, ne gândim la simplul fapt că a vizitat deja nici mai mult, nici mai puțin de … 118 țări! Wooow! 🙂
  Da, într-adevăr, din acest punct de vedere, probabil Cezar este unul dintre cei mai „ experimentați călători” dintre bloggerii din România, el începând să călătorească încă de la vârsta de 19 ani.
  Pe blogul lui „Imperator” (așa cum se autointitulează) poți citi informații despre toate cele 118 țări (iar numărul lor crește exponențial) în parte, el vizitând foarte multe continente și zone din întreaga lume: Europa, Asia, Africa, America, Oceania și Antarctida.
  În Europa de Vest poți citi informații despre: Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Luxemburg, Maltea, Marea Britanie (Gibraltar, Irlanda de Nord), Monaco, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia și Vatican.În Europa Centrală, Cezar ne povestește despre țări precum: Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia (Kosovo), Slovacia, Slovenia și Ungaria.În Europa de Est a vizitat: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Cipru, Georgia, Moldova, Rusia, Turcia și Ucraina.Sunt atâtea de spus despre obiectivele turistice și despre tările vizitate de Cezar, dar cel mai bine ar fi să te lăsăm pe tine să descoperi experiențele pe care le-a avut în fiecare vacanță.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că este o sursă inepuizabilă de inspirație și pentru că mereu apare câte ceva la care nici măcar nu ne-am gândit că există în lumea asta … o țară sau un loc în care Cezar a fost și despre care relatează „de la fața locului”.

21. Ioana Budeanu

ioana budeanu com

 • Despre blog:
  Ioana ne povestește pe blogul său de travel (atât în limba română, cât și în limba engleză) experiențele sale de de călătoare cu acte în regulă.
  Ea este pasionată de travel writing, având chiar și un curs în acest sens, curs din care toți cei care vor să-și deschidă un blog de turism pot învăța și ulterior aplica „in the real life”. 🙂
  Pe blogul Ioanei poți citi informații adunate de-a lungul a peste 10 ani de blogging, despre destinații și experiențe personale atât din România, cât și din străinătate.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că are articole legate de zona de „luxury travel”, o zonă mai puțin tratată în general și din care am descoperit că nu e neapărat nevoie să fii un „magnat” pentru a călători și pentru a te caza în diverse resorturi de lux (nu că ne-am dori să facem asta, dar și luxul este o experiență de viață, iar dacă o faci cu cap, o poți face și cu bani puțini).

22. Jurnalul Alinuței

jurnalul alinutei ro

 • Despre blog:
  Alina, creatoarea blogului „Jurnalul Alinuței” se autodeclară a fi o „mamă grijulie, soție iubitoare, fiică respectuoasă și prietenă adevărată celor care au descoperit OMUL din ea, dincolo de orice aparență”.
  O descririere care face mai mult decât o mie de cuvinte, completată cu rubrica „Despre mine” în care relatează că timp de 8 ani a „împărtășit propriile experiențe din vacanțe, pe diverse website-uri de călătorii din România, iar în alte 9 luni a „pus umărul la crearea unui nou forum de turism pe piața românească”.
  În urma acestor experiențe, ea a decis să facă o schimbare și să înceapă să scrie pe acest blog – noi spunem că este o decizie cât se poate de înțeleaptă, mai ales că are ce împărtăși cu noi, cititorii, deoarece se mândrește cu o experiență turistică destul de bogată.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am găsit pe blogul Alinei informații utile pe care le-am folosit cu succes în vacanța noastră de pe Coasta Amalfitană (Italia), dar și pentru că a pus foarte multe poze în articolele care au analizat această minunată zonă aflată la sud de Napoli.

23. Lipa Lipa

lipa lipa ro

 • Despre blog:
  Simona și Alex sunt „călători cu normă întreagă” cum ei înșiși se autodenumesc.
  Și pe bună dreptate, mai ales dacă ținem cont că și-au dat demisia de la locul de muncă și au plecat de nebuni prin Asia luându-și doar biletele pentru zborul dus. 🙂
  Ei povestesc pe blog foarte multe despre această călătorie de vis în Asia, dar și despre locurile pe care le-au vizitat în Europa și în România.
  În Asia au vizitat țări precum: Myanmar, Thailanda, Laos, Vietnam, Iran, dar și multe altele.De asemenea, ei au o categorie special dedicată cazării în hosteluri, fiind călători cărora le place să stea în hostel oricare ar fi destinația pe care aleg să o vadă.Dacă plănuiești o vacață exotică, atunci cu siguranță ai ce să citești și mai ales să înveți din experiența lui Alex și a Simonei.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că Simona și Alex ar trebui să fie un model pentru orice pasionat de vacanțe do it yourself … și pentru că ei își fac absolut totul pe cont propriu (chiar dacă mai mult ca sigur și ceilalți bloggeri fac la fel), de la rezervarea biletelor de avion, până la cazare, dar și alte servicii auxiliare (ex.: închirierea unui tuk tuk la fața locului).

24. Lumea mare

lumea mare ro

 • Despre blog:
  Roxana și Alexandru colindă prin „lumea mare” punând foarte mult accentul pe ecoturism și călătorii responsabile.
  Este posibil să fi citit din articolele lor chiar și în publicații precum National Geopgraphic Traveler, deoarece contribuie atunci când pot cu informații documentate despre destinațiile turistice pe care le-au vizitat de-a lungul timpului.
  Au fost împreună pe mai multe continente (Africa, America de Nord, America de Sud, Antarctida, Asia, Austrlia și Europa), vizitând țări precum: Egipt, Etiopia, Maroc, Tanzania, Tunisia – în Africa; Canada, Costa Rica, Mexic și Statele Unite ale Americii – în America de Nord; America Centrală; Argentina și Chile – în America de Sud; Antarctica – în Antarctida; Azerbaidjan, Cambodgia, China, India, Indonezia, Iordania, Iran, Japonia, Liban, Malaezia, Myanmar, Nepal, Oman, Rusia, Singapore, Siria, Thailanda, Turcia și Vietnam – în Asia; Australia; Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina și Ungaria – în Europa.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că Roxana și Alexandru au perindat o mulțime locuri care să ne motiveze să răsfoim „paginile” blogului lor și pentru că descriu destul de amănunțit tot ceea ce au făcut (și cum) în locațiile pe care le-au descoperit în timpul vacanțelor făcute pe cont propriu (și da, ai ghicit: scriu și despre bucate culinare și vinuri).

25. Mihai Jurca

mihai jurca ro

 • Despre blog:
  Pe Mihai este foarte posibil să-l fi văzut și la TV, mai ales că el este jurnalist de meserie, mai precis chiar prezentator. 🙂
  El scrie despre destinațiile în care a fost, dând sfaturi de călătorie tuturor pasionațiilor de vacanțe.
  Printre cele mai recente experiențe despre care Mihai a scris pe blog, se numără: Tenerife. 3 plaje cu nisip negru – Los Gigantes, Playa de la Arena și La Caleta, 48 de ore în Milano, Îndrumar de bună dispoziție, Vacață pe Coasta de Azur. Nisa, ce poți vizita și pe unde să mergi, City-break în Salzburg. Unde mergi, ce vizitezi și câteva ponturi sau Euro trip cu mașina. 8 zile, 2500 kilometri, 7 orașe și un sătuc.
  Practic pe blogul lui Mihai vei găsi acele experiențe pe care el le-a trăit și despre care a vrut musai să scrie și să le împărtășească cu noi.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că am găsit mici ghiduri despre destinațiile pe care urma să le vizităm și noi, ghiduri care ne-au ajutat să luăm anumite decizii destule de inspirate, bazate pe experiențele prezentate de Mihai în articolele lui.

26. Plecat de acasă

pleacat de acasa net

 • Despre blog:
  Viorel scrie pe blogul său „de lărgit orizontul”, așa cum probabil ți-ai imaginat: în timp ce este „plecat de acasă”.  🙂
  Pe blogul lui Viorel poți găsi informații foarte faine despre locurile pe care le-a vizitat în România în mare parte, dar și despre cele din străinătate (Austria, Croația, Slovenia etc.).
  În România a vizitat câteva zeci de hoteluri și pensiuni despre care a povestit mai pe șleau în postările sale, dar și zeci sau poate chiar sute de obiective turistice deosebite tot din țara noastră.
  Câteva dintre cele mai interesante articole care ne-au atras atenția în mod deosebit: Circuite românești, Top zece stațiuni medievale din România, Top zece minuni naturale din România, 101 frumuseți ascunse ale României, Cele 26 obiective turistice inedite ale României și Top zece minuni antice din România.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că avem aici resurse turistice interesante legate de țara noastră.

27. Plecați departe

plecati departe ro

 • Despre blog:
  Raul este cel care scrie pe blogul lui despre „experiențe, călătorii, fotografii, filme și nu numai …”.
  Pe blogul lui Raul poți citi despre excursiile pe care le-a făcut în locuri mai mult sau mai puțin cunoscute (chiar el spune că dacă ar fi pus să aleagă între o destinație turistică celebră și una mai puțin populară, o va alege pe a doua).
  Astfel, pe blog ai informații despre: Mauritius (pe continentul african), Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Malaezia, Singapore și Turcia (pe continentul asiatic), Austria, Belgia, Cehia, Croația, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Kosovo, Luxemburg, Macedonia, Monaco, Muntenegru, Olanda, România, Serbia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria (pe continentul european).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne place stilul lui Raul, destul de nonconformist și direct, dar și pentru că articolele sale sunt însoțite de un content bogat în text, fotografii și chiar videoclipuri (de asemenea, blogul are atașat și un cont de youtube cu diverse filmulețe din destinațiile vizitate).

28. Povești de călătorie

povesti de calatorie ro

 • Despre blog:
  Așa cum spune în mod clar și răspicat titlul blogului, Monica ne povestește despre calătoriile pe care le-a făcut încă de mic copil, de pe vremea taberelor școlare, dar și a primelor sale excursii în: Moscova, Leningrad, Petrodvoret și Kiev.
  Totodată, Monica este și agent de turism – ghid, manager în activitatea de turism – cu brevet de turism din anul 2011, dar și ghid național), ceea ce ne face să credem că atunci când citim aventurile din vacanțele sale, acestea sunt relatate și din prisma unui adevărat specialist în turism.
  Monica promovează turismul viticol, turismul de sănătate, dar și turismul rural, fiind o călătoare activă în România, relatând despre mai multe experiențe pe care le-a avut în țara noastră (Alba Iulia, Bran – Moeciu – Fundata, Brașov și împrejurimi, București și împrejurimi, Bușteni, Buzău, Măgura, Călimănești – Căciulata, Constanța, Cotmeana, Curtea de Argeș și împrejurimi, Făgăraș și împrejurimi, Horezu, Hunedoara și împrejurimi, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și împrejurimi, Piatra Neamț și împrejurimi, Ploiești și Prahova, Sibiu, Sinaia, Sighișoara și împrejurimi, Târgu Mureș și împrejurimi, Valea Doftanei, Vame Veche, Zărnești).
  De asemenea, Monica ne povestește și despre călătoriile pe care le-a întreprins în afara granițelor României, dar și despre cele pe care vrea să le viziteze în viitorul apropiat: Austria (Viena), Bulgaria (Arbanassi, Basarbovo, Capul Kaliakra, Cerven, Dalboka, Elenite, Kyustendil, Melnik, Nessebar, Ruse, Sadanski, Sunny Beach, Veliko Tarnovo), Cehia (Karlovy Vary, Krivoklat, Praga, Terezin), Franța (Valea Loarei), Germania (Berlin, Dresda, Erfurt, Leipzig), Grecia (Insula Thassos, Insula Rhodos), India, Italia (Florența, Lazise, Pastrengo, Roma, Sambuco, Vatican, Verona), Iordania, Japonia, Malta, Marea Britanie (Brighton, Liverpool, Londra, Portsmouth, Worthing), Olanda (Amsterdam), Rusia, Turcia (Antalya, Alanya, Side), Ucraina și Ungaria (Budapesta, Szeged).Pe blogul său vei găsi o colecție impresionantă de articole din diverse categorii ale turismului, cum ar fi: biserici și catedrale, castele și cetăți, cazare, festivaluri și târguri, ghiduri de călătorie, muzee și expoziții, propuneri de weekend, știri și evenimente, dar și multe altele.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne povestește, pe lângă atâtea și atâtea obiective turistice și despre una dintre pasiunile noastre – mâncărurile, dar și despre „trend-urile” din travel și tot ceea ce se întâmplă în cadrul evenimentelor de turism.

29. Prin lume

prin lume com

 • Despre blog:
  Roxana scrie cu foarte multă pasiune despre trăirile pe care le-a avut mergând „prin lume”. 🙂
  Articolele de pe blogul ei sunt atât în limba română, cât și în limba engleză.
  Ea a ajuns pe mai multe continente, vizitând țări și zone precum: Argentina, Brazilia, Canada, Republica Dominicană și St. Martin (în America), Cambodgia, China, Filipine, Hong Kong, Indonezia, Japonia, Malaezia, Sri Lanka, Taiwan și Thailanda (în Asia), Insulele Cock și Noua Zeelandă (în Australia – Oceania), Kenya și Seychelles (în Africa), Austria, Azore, Belgia, Cipru, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Insulele Feroe, Italia, Marea Britanie, Monaco, Olanda, Polonia, Republica Moldova, România, Spania și Turcia (în Europa).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că seamănă cu un jurnal și pare a fi mai mult o povestire în imagini și cuvinte, decât o sursă de informare propriu-zisă, ceea ce este destul de interesant.

30. Printre rânduri

printre randuri com

 • Despre blog:
  Ioana este filolog și jurist de meserie, a locuit o vreme în Qatar și Portugalia, iar acum s-a mutat în Emiratele Arabe Unite.
  Fiind pasionată de cărți și de literatură, o vei găsi mereu scriind și citind, bineînțeles … „printre rânduri”. 🙂
  În cei peste 11 ani de călătorii „serioase” a văzut peste 400 de locuri din 76 de țări și regiuni din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Australia și Antarctica.
  Ioana consideră că investițiile ei cele mai de preț sunt amintirile, iar „călătoriilor le datorează unele dintre cele mai frumoase amintiri” – considerăm că aceste cuvinte spun multe despre cât de mult te schimbă călătoriile și despre cât de mult te ajută să te descoperi, dar să și te dezvolți ca om în viață.În ordine alfabetică, pe blogul Ioanei poți citi și afla informații prețioase din călătoriile ei pe care le-a avut în următoarele destinații: Africa (Zanzibar, Mauritius, Seychelles, Tanzania), Andorra, Anglia, Antarctica, Arabia Saudită, Argentina, Asia (Japonia, Maldive), Australia, Austria, Azeribaidjan, Bahrain, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Capul Verde, Cehia, Chile, Cipru, Coreea de Sud, Croația, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi), Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Gibraltar, Grecia, Groenlanda, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Feroe, Islanda, Italia, Kenya, Laponia, Letonia, Luxemburg, Macau, Malaezia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mauritius, Monaco, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Oman, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, San Marino, Scoția, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Suedia, Taiwan, Tanzania, Turcia, Ungaria și Uruguay.Când citești atâtea destinații, ți se cam taie răsuflarea, nu-i așa?
  Asta înseamnă să fii cu adevărat pasionat de călătorii și să-ți faci cât mai multe vacanțe de tipul „do it yourself” (pe cont propriu).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că este ca o carte de geografie în care am găsit foarte multe destinații pe care doar de acolo le știam și pentru că Ioana abordează într-un mod demn de un filolog și jurist (2 în 1), cu lux de amănunte, dar și cu fotografii care te fac parcă să visezi cu ochii dechiși.

31. Să călătorim

sa calatorim ro

 • Despre blog:
  Marius scrie pe acest blog alături de o întreagă echipă de pasionați de vacanțe și călătorii … nu degeaba și îndemnul lor „să călătorim” este un mesaj pe care ni-l adresează atât nouă, cât și lor înșiși.
  Pe blog poți citi poveștile autorilor împărțite în mai multe categorii de interes, majoritatea fiind zone geografice care înglobează mai multe țări: Europa, Caucaz, Orient, România, Africa, America și Asia.În Europa vei descoperi informații despre țări precum: Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Gibraltar, Italia, Islanda, Kosovo, Macedonia, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Ungaria, Ucraina și Vatican.
  În Caucaz vei putea afla mai multe despre: Armenia, Nagorno Karabach, respectiv Georgia.În Orient sunt adăugate articole despre: Abu Dhabi, Dubai, Iordania, Israel, Palestina și Qatar.În Africa ai detalii legate de: Egipt, Maroc, Mauritius, Namibia, Tunisia și Zanzibar, iar în America detalii legate de: Jamaica și Hawaii.În Asia poți descoperi articole legate de câteva destinații turistice de vis, precum: Coreea de Sud, Filipine, India, Indonezia, Malaezia, Nepal, Singapore, Thailanda și Turcia.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că sunt povești scrise din multe destinații la nivel mondial, dar și pentru că ne-am întâlnit cu acest proiect atunci când am avut nevoie să aflăm mai multe despre carduri turistice folosite în destinațiile în care am fost și noi (Ex.: Barcelona, Lisabona, Praga) – informații centralizate într-un foarte util articol care înglobează principalele orașe europene.

32. T2T

t2t ro

 • Despre blog:
  Claudiu sesizează foarte bine că este „Time2Travel” și ne povestește pe blogul său despre marea sa pasiune pe care o are pentru aviația civilă, dar și pentru turism, în general.
  Pe blogul său puteți afla ultimele noutăți legate de tot ceea ce mișcă în industria aviației, în speță despre ceea ce fac marii operatori (atât low-cost, cât și cei „clasici”) aerieni care au baze și operează diverse zboruri în România, precum: Wizz Air, Blue Air, Ryanair, Tarom, TAP Portugal etc.
  De altfel, Claudiu scrie și despre impresiile sale pe care le-a avut în diversele zboruri, la bordurile avioanelor cu care a survolat zeci de mii de mile în lung și-n lat.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne oferă informații prețioase legate de ceea ce se întâmplă în industria aeronautică și pentru că are date drăguțe în categoria „Utile”, date pe care le-am folosit și noi în călătoriile noastre.

33. TEDOO

tedoo ro

 • Despre blog:
  Brăduț este un blogger care relatează mai ceva ca un povestitor despre multitudinea de țări pe care le-a vizitat, dar și despre cum îți poți face o vacanță pe cont propriu cu bani puțini.
  Brăduț are o poveste absolut fascinantă, el renunțând la viața de om de publicitate și mutându-se în Thailanda.
  Așa cum aminteam și mai sus, el a vizitat foarte multe continente și țări despre care a și relatat cu lux de amănunte pe blogul său, precum: Africa de Sud, Etiopia, Ghana, Kenia, La Reunion, Mali, Mauritius, Maroc, Sudan, Tanzania și Zimbabwe (în Africa), Canada, Dominica, Martinica, Mexic, Panama, Santa Lucia și Statele Unite ale Americii (în America de Nord), Argentina, Brazilia, Chile, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Peru, Republica Dominicană, Uruguay și Venezuela (în America de Sud), Antarctica, Bahrain, Cambodgia, China, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Israel, Japonia, Laos, Malaezia, Maldive, Mongolia, Myanmar, Nepal, Oman, Qatar, Rusia, Singapore, Siria, Thailanda și Vietnam (în Asia), Australia, Cook Islands, Noua Zeelandă, Tonga (în Australia și Oceania), Albania, Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Groenlanda, Guadeloupe, Islanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Martinica, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria (în Europa).
  Foarte multe destinații văzute de Brăduț și despre care poți citi informații valoroase dacă ai de gând să-ți faci o vacanță în respectivele zone de pe mapamond.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că articolele pe care le scrie Brăduț sunt foarte bine documentate și pentru că povestea lui este o carte de geografie online, poveste care ne-a inspirat mereu să alegem destinații turistice pentru vacanțele noastre, dar să ne și planificăm anumite aspecte din aceste vacanțe, bazându-ne pe experiențele lui locale.

34. Travel Girls

travel girls ro

 • Despre blog:
  Narcisa și Loredana, cele două „travel girls” au un blog peste care nu ai cum să nu dai atunci când cauți vreo informație pe google. 🙂
  Vizitează și scriu foarte simplu și detaliat despre vacanțele pe care și le fac pe cont propriu în diverse destinații din România și din străinătate.
  De altfel, au pe blog și o secțiune care se numește „cazări testate”, secțiune în care poți găsi nenumărate hoteluri și pensiuni (și nu numai) pe care ele le-au vizitat și a căror recenzie este cât se poate de detaliată.
  Printre destinațiile vizitate de fete se numără 3 continente: Europa, Asia și Africa.În Europa, au vizitat și au relatat pe blogul lor despre: România, Croația, Elveția, Muntenegru, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Portugalia, Spania, Italia, Austria, Franța, Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Olanda, Finlanda, Suedia, Letonia, Anglia și Ungaria.În ceea ce privește Asia, fetele călătoare povestesc despre locuri din: Thailanda, India, Turcia, Myanmar și Uzbekistan.În Africa, poți citi foarte multe despre incursiunea din Maroc.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că nu de puține ori ni s-a întâmplat să căutăm diverse ghiduri turistice pentru orașele/zonele pe care doream să le vizităm și să dăm de blogul travelgirls.ro în căutările noastre.
  Iar luxul de amănunte este definitoriu în tratarea fiecărui articol în parte, cu poze și texte de calitate.

35. Travel Ship

travel ship ro

 • Despre blog:
  Anda și Ionuț sunt cei doi îndrăgostiți (soț și soție chiar) de călătorii care și-au lansat corabia la apă și care povestesc totul direct de pe „travel ship”.
  Ei spun că în 5 ani de călătorii împreună au vizitat deja 30 de țări, iar toate acestea sunt doar începutul.
  Relatează amintirile care le-au marcat vacanțele petrecute departe afirmând că „astfel de experiențe nu se pot măsura în cuvinte sau numere” – le dăm 101% dreptate și noi, mai ales că ne situăm într-o postură oarecum similară și ne regăsim în descrierea făcută de ei.
  Poți citi pe blogul lor despre destinațiile văzute de pe 3 continente, respectiv: Europa, Asia și America de Sud (și Centrală).În Europa ai informații despre experiențele lor din Spania, Malta, Austria și Italia, în Asia despre ceea ce au făcut în Singapore, Thailanda, Indonezia, Cambodgia, Malaezia, Iordania și Emiratele Arabe, iar în America Centrală și de Sud poți afla mai multe despre vacanțele din Brazilia, Cuba, Mexic, Belize și Guatemala.
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că blogul este tare drăguț ca și design, informația este corectă și foarte ușor de parcurs și citit (bine documentată și aranjată), iar pozele scot în evidență excelent experiențele de la fața locului întocmai așa cum sunt în realitate.
  De altfel, ne place tare, tare mult blogul lor datorită categoriei „Live prin ochii noștri” – o categorie în care au postate câteva clipuri din locurile pe care le-au vizitat și care sunt chiar extrem de drăguțe.

36. Vacanțe Vacanțe

vacante vacante com

 • Despre blog:
  Mihaela este cea care a pus bazele acestui proiect care parcă pune într-o reflexie (întocmai logo-ului de pe blog) tot ceea ce ține de vacanțe.
  Și are ce povesti, a vizitat ceva locuri din lumea asta până în acest moment, iar nouă ne povestește cu mare patos despre fiecare experiență de-a sa.
  Poți să citești blogul Mihaelei dacă pe lista ta se numără țări precum: Anglia, Austria, Bulgaria, Belgia, Cambodgia, Cehia, Croația, Danemarca, Filipine, Franța, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Israel și Palestina, Italia, Malaezia, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Scoția, Slovenia, Spania, Suedia, Tailanda, Turcia și Vietnam … destule destinații fascinante despre care poți afla multe lucruri drăguțe.
  De altfel, dacă ești interesat(ă) în mod deosebit de călătorii în Franța, respectiv UK, ei bine, acestea sunt „specialitatea casei”. 🙂
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că ne place conținutul și pentru că fiecare articol în parte are o sumedenie de poze de la fața locului.

37. Valiza cu Călătorii

valiza cu calatorii ro

 • Despre blog:
  Cristina este un blogger tânăr care efectiv trăiește prin călătorii, chiar ea subliniază în descrierea sa că are „o dorință imensă de a explora fiecare colț al lumii.”
  Și ne-am convins și pe noi că așa este, urmărindu-i atât blogul, cât și pagina de facebook pe care postează niște fotografii superbe cu locurile pe care le-a vizitat.
  În valiza sa cu călătorii poți citi articole foarte bine scrise și documentate, despre destinațiile și obiectivele turistice pe care ea le-a vizitat până în acest moment.
  Printre ele, aducem aminte de: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Rusia, Spania și România (în Europa), Statele Unite ale Americii (în America de Nord), Thailanda și Turcia (în Asia) și Maroc (în Africa).
 • De ce citim acest blog:
  Pentru că s-a întâmplat deja de mai multe ori ca informațiile pe care Cristina să le posteze să fie în concordanță cu interesele noastre. Și pentru că ne place foarte mult modul în care ea povestește despre fiecare vacanță în parte, atât modul în care scrie, cât și fotografiile pe care le face.
 • Vizitează blog:
  http://valizacucalatorii.ro/

Cu siguranță mai sunt și alte bloguri de travel din România care au conținut de calitate, însă noi am încercat să realizăm o listă cu proiecte ale blogger-ilor care scriu în cea mai mare parte despre experiențele pe care le-au trăit și despre recomandările subiective și autentice pe care aceștia le au cu privire la diversele destinații de vacanță vizitate.

De asemenea, dacă vrei să găsești topuri cu bloguri de turism din întreaga lume, îți recomandăm să intri aici – Top 100 Travel Blogs to Check Out in 2017 și aici – Top 100 travel blogs to follow in 2017.

În speranța că acest „Top 37 bloguri de turism din România pe care să le citești înainte de a pleca într-o vacanță diy” îți va fi de folos și pornind de la premisa că nu am ratat/omis un blog important de turism (există și această posibilitate, iar dacă am făcut-o, ne cerem scuze și chiar te invităm pe tine să adaugi și alte bloguri de călătorii pe care le citești sau care consideri că merită a fi în această listă).
Îîți dorim să ai parte de vacanțe cât mai bine documentate și cât mai profesionist pregătite! 🙂

 

53 comentarii

 • Interesant top și bine documentat! Despre cât de subiectiv este el, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi. Mă bucur c-am descoperit bloguri noi, pe care le voi lua la puricat, dar și din cele pe care le știu deja și-mi inspiră activitatea, atât de călător, cât și de blogger (în devenire, ce-i drept). M-aș bucura tare mult să găsesc și eu blogul meu cândva în astfel de topuri, dar până atunci…mai am de muncă.

  • Angela, mulțumim frumos pentru comment!

   Așa cum am menționat în intro-ul articolului, topul este realizat pe baza research-ului pe care noi l-am făcut de-a lungul timpului și este alcătuit dintr-o parte din blogurile pe care „le-am întâlnit” în căutările noastre, pe care le-am citit și pe care le recomandăm. 🙂
   Mai avem pe listă și alte bloguri de călătorie foarte interesante și despre care vom vorbi cel mai probabil într-un articol viitor.
   Suntem convinși că, dacă îți dorești cu adevărat, atunci sigur vei reuși!

   Așa că, don’t give up și … mult, mult succes cu proiectul! 🙂

 • Mulțumesc pentru menționare! Dacă nu sunteți deja membri în grupul Blogosfera de Turism de pe Facebook, vă aștept acolo să cunoașteți și alți bloggeri. Momentan comunitatea numără vreo 340 de oameni, dar e drept, are nevoie să fie activată și lucrăm la asta. 🙂

  • Petruș, mulțumim frumos și noi pentru invitație și amabilitate!

   Vom lua în calcul această propunere, însă noi mai avem „de tras” pentru a fi bloggeri de travel în adevăratul sens al cuvântului.
   În acest moment suntem fascinați mai mult de vacanțele pe cont propriu la care visăm și pe care le recomandăm celor care ne urmăresc 🙂

 • Multumesc! A fost o surpriza placuta sa gasesc si vacantele mele pe lista voastra 🙂 Si cu ocazia asta am descoperit si bloguri noi.
  As mai zice ca Mihaela a locuit doi ani in Sudul Frantei, locuieste de mai bine de 4 ani la Londra si a plecat cu bilet doar dus spre Asia de SE (a rezistat doar 4 luni, da ramane intre noi si cititorii blogului 😜) Si ati fost foarte foarte draguti sa mentionati fotografiile, modeste comparate cu ale altora, nu prea ma pricep, da insist 😬

  • Mihaela, foarte, foarte tare! 🙂
   Noi îți mulțumim frumos pentru informațiile și articolele drăguțe pe care le postezi!
   Ești deja nomad digital, te plimbi „mai mult decât prevede legea” … ca să spunem așa. :)))

  • Ai fi surprinsă să afli că știam de proiectul tău! 🙂
   Și cu siguranță va apărea în lista noastră viitoare.

  • Oana, Cristi, vă mulțumim frumos și noi!

   La cât mai multe călătorii faine „prin lume” și vouă!
   Și să scrieți în continuare pe blog, bine? 🙂

 • Pentru mine, este un top mai credibil decat toate galele din turism la care premiile se impart pe prietenii si intre membrii juriului. Multumesc pentru inspiratie!

  • Sincer, ne bucurăm tare mult dacă te inspiră!

   Și noi citim cu mare drag bloguri de călătorii … sunt o reală sursă de inspirație pentru majoritatea vacanțelor pe care ni le concepem pe cont propriu. 🙂

 • Multumesc din suflet pentru aprecieri, vacante.net! 🙂
  Ma bucur mult ca v-am putut fi de ajutor in vreun fel in documentarea voastra pentru vacanta pe Coasta Amalfitana! Minunata zona!
  Foarte util articolul vostru: l-am salvat si ma voi folosi de informatiile descoperite in calatoriile mele viitoare.
  Mult succes in continuare!!!

  • Alinuța, noi îți mulțumim tare mult pentru informațiile pe care le postezi, dar și pentru amabilitate!

   De asemenea, ne bucurăm dacă am putut fi și noi de folos acum … am făcut un mic schimb de roluri (dacă vrei să-l numim așa).
   Mult, mult succes și ție și nu te opri din călătorit și din scris! 🙂

 • Cu multă mirare am descoperit că blogul pe care scriu de nouă ani a apărut în lista voastră selectă. Foarte rar blogger-ii din București sau din marile centre universitare, cu o suficiență dată de poziția și ,,unicii,, pe care îi au, au admis că există și pasionați de călătorii prin provincie. Cu atât mai mult m-a mirat menționarea lui plecat de acasă în acest loc.
  Vă mulțumesc și sunt onorat.
  Cu respect, Irașcu Viorel.

  • Seara bună, Viorel,

   Îți mulțumim frumos și noi pentru feedback-ul transmis, dar și pentru articolele postate pe plecatdeacasa.net! 🙂
   Noi am făcut doar o listuță cu blogurile de travel pe care le citim și pe care le recomandăm tuturor celor care doresc să călătorească, deoarece sunt o foarte bună sursă de informare.

   Și apropo de „provincie vs. București” (sau vs. alte mari orașe), pe noi ne interesează calitatea și asta primează în orice realizăm, fără să facem rabat de la acest principiu, dar și fără să ne gândim la orice altă „nuanță”.

   O seară minunată în continuare, Viorel! 🙂

  • Cristina, am văzut de multă vreme comentariul tău și am crezut că am și răspuns, dar se pare că nu. 🙂
   Mulțumim mult pentru link, te urmărim cu drag și noi!
   La cât mai multe vacanțe frumoase!

 • Salut.
  Excelent topul. Cateva dintre aceste bloguri le citesc relativ constant si eu. De un an de zile am creat si eu un site cu teme asemanatoare. Fiind pasionat de calatorii si animale era un “must” site-ul. Numele acestuia este http://aventurainromania.ro/
  Rasfoiti-l daca sunteti curiosi, ca eu zic ca merita. Am urmarit sa fiu mai concret si mai concis decat altii, deoarece am remarcat ca lumea nu are rabdare sa citeasca pagini peste pagini. In fine.
  Succes va doresc!
  🙂

  • Cristian, mulțumim frumos că ai adăugat și blogul tău!
   Sincer, chiar ne bucurăm dacă îți este util acest top în lectura „premergătoare” organizării unei vacanțe.
   Vom urmări și noi cu siguranță aventurainromania.ro, mai ales că ne place foarte mult țara noastră! 🙂
   Felicitări pentru proiect, spor și mult, mult succes!

 • Foarte tare acest top! Pe multi dintre cei enumerati mai sus ii citesc deja, iar pe altii ii voi citi cu siguranta! Indraznesc sa mentionez si eu blogul meu pe care ma straduiesc sa-l cresc cu informatii de calitate, cu trairile si emotiile mele din fiecare loc descoperit: http://www.aboutvariousthings.com

  Mult succes in tot ceea ce faceti!

  • Mirela, îți mulțumim frumos pentru adăugire! 🙂
   Mult, mult succes și ție!
   Și, bineînțeles, la cât mai multe vacanțe reușite!

 • Felicitari pentru articolul foarte util si interesant! Pe multe le stiam si le citesc,dar iata ca am aflat de bloguri foarte dragute, scrise cu mare pasiune. Este loc sub soare pentru toata lumea…
  Si eu incerc prin blogul meu AveHistoria sa arat povestea locurilor prin ochii unui profesor de istorie calator prin lume, adica eu… Incerc sa dau viata, sens si importanta oraselor, cladirilor, pietelor, statuilor, strazilor, podurilor, etc. Veti gasi povesti despre regi/regine, printi/printese, despre artisti exceptionali, dar si despre oameni obisnuiti dar ambitiosi, determinati si harnici care au construit orase pe care astazi le admiram sau le punem pe lista calatoriilor dorite, despre momente de extaz, dar si de agonie, de glorie, putere si exces dar si decadenta si declin.
  De cativa ani traiesc in Bruxelles, capitala Uniunii Europene, situat foarte strategic, de unde poti sa ajungi rapid in orice directie vest europeana. Am multe povesti care asteapta sa fie spuse pe blog si din calatoriile trecute, dar si din cele care vor urma.
  Sper sa va placa si sa includeti AveHistoria pe o lista viitoare.

  • Salutare, mulțumim pentru că ai adăugat acest blog!
   Sincer, nu este ceea ce căutăm noi în materie de conținut relevant și nici pentru a face parte din topul nostru personal.
   Noi urmărim conținutul postat de persoane (bloggeri sau simpli pasionați de călătorii) care chiar au vizitat locațiile respective și care povestesc totul din experiență personală. 🙂
   Sperăm să nu fie cu supărare, dar suntem cât se poate de realiști.

  • Salutare, Ștefan,
   Super tare, mulțumim frumos pentru adăugire! 🙂
   Sincere felicitări și mult, mult succes în tot ceea ce ți-ai propus cu blogul!
   Nouă chiar ne place proiectul tău și vom fi cu ochii pe tine de acum înainte. 🙂

  • Ziua bună, Claudia,
   Îți mulțumim frumos pentru adăugire! 🙂
   Vom începe și noi să vă citim și suntem convinși că o vor face și alți pasionați de vacanțe.
   Mult, mult succes și vouă!

 • Hei Salut! Bun top, chiar am dat un ochi pe toate blogurile. Eu scriu pe http://worldevents.ro/ .
  Daca esti cautator de destinatii super cunoscute gen Maldive, Roma, Londra etc. nu da click pentru ca nu scriu despre destinatiile comune. Daca esti pasionat de insule indepartate precum Svalbard, de locuri mai putin cunoscute (sau mai greu accesibile) precum Usghuli sau Pulpit Rock, al meu esti! Da un ochi pe blogul meu.
  Si cateva cuvinte despre mine: 14 ani experienta in travel industry. 30 de tari vizitate deja si inca numar. In Romania am lucrat pentru Travel House- actual Happy Tour. Locuiesc in Londra si aici am lucrat pentru Kuoni, GTA, Miki Travel, The Travel Corporation – Tracoin si etc. etc. etc. Treaba serioasa domn’le!

  Zbor lin si cer senin!

  • Bună, Ștefania,
   Mulțumim frumos pentru pont! Felicitări pentru tot ceea ce faci pentru industria de travel și pentru „cariera” de călător profesionist! 🙂

  • Felicitari pentru initiativa de a promova Romania, Claudiu! 🙂
   Te vom citi si noi de acum inainte.
   Multumim pentru adaugire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *