Top 10 Piețe de Crăciun din Europa

top piete de craciun europaȘtiai că Piețele de Crăciun sunt printre cele mai căutate atracții turistice din Europa în perioada sărbătorilor de iarnă? 🙂

Europa, bătrânul continent, este o destinație care abundă în istorie, tradiții și festivități tematice.
Iarna va începe curând să bată la poartă și n-ar strica să începi de pe acum cu planurile pentru vacanța din preajma Crăciunului.

Putem afirma cu încredere că Europa se mândrește cu cele mai frumoase Piețe de Crăciun și cele mai aromate bunătăți de la Moșu’.

Dacă ești în căutarea cadourilor ideale de Crăciun sau îți este dor de mirosul parfumat al pomului de Crăciun, este bine să îți faci temele din timp – doar ai în plan să aduci zâmbetul pe buzele celor dragi, nu?

Te încântă glasurile de îngeri ale copiilor ce pregătesc cele mai frumoase colinde de Crăciun?
Atunci îți recomandăm să arunci o privire în acest top 10 al unora dintre cele mai iubite Piețe de Crăciun din Europa din anul 2017, top pe care noi ți-l recomandăm ca sursă de inspirație, însă nu musai în ordinea în care apar, ci așa cum consideri tu că-ți sunt pe plac și că te atrag mai mult și mai mult.

Iar dacă ți-a atras atenția un anumit oraș de basm, noi îți punem la dispoziție uneltele necesare pentru a-ți oragniza propria vacantă diy în doar doi pași! 🙂

Descoperă magia Crăciunului în cele mai frumoase destinații ale Europei!
Rezervă-ți din timp biletul de avion și unitatea de cazare pentru a scăpa de grijile ce ți-ar putea umbri vacanța de Crăciun!

1.Piața de Crăciun din Viena (Austria)

 

Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie până în ajunul Crăciunului vei avea ocazia să vezi cum Viena se transformă dintr-un oraș sobru, dominat de stilul baroc, într-o destinație magică.

Viena este renumită pentru aroma de turtă dulce, pentru punch-ul care îți încălzește fiecare particică a corpului dar mai ales pentru renumiții cârnați Käsekreiner, Bratwurst, Burenwurst și Frankfurter.
Piața de Crăciun din Viena se organizează în Piața Primăriei, transformând-o într-o tablou rupt din basme.

Aici ai ocazia să alegi dintr-o largă varietate de cadouri de Craciun pentru cei dragi, decorațiuni pentru pomul festiv sau poți participa la diverse ateliere organizate în aer liber, atât pentru cei mici cât și pentru adulți.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Viena?

13 noiembrie – 23 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Viena să vizitez?

Orașul este ilustrat într-o modalitate imperială, cu palate impozante, vile, biserici și grădini colorate.

Moștenirea culturală a Vienei are la bază cheia sol și ariile lui Beethoven, Mozart sau Haydn.

În prezent, Filarmonica din Viena și Opera de stat mențin aprinse tradițiile muzicale ale Austiei oferind cele mai frumoase concerte de muzică clasică.

Majoritatea obiectivelor turistice din Viena se regăsesc în centrul istoric al orașului într-o zonă pietonală protejată de faimosul bulevard Ringstrasse.

Printre cele mai cunoscute obiective turistice din Viena se numără: Catedrala Sfântul Ștefan (Stephansdom) – simbolul identității austriece care a renăscut din propria cenușă; Palatul Hofburg – reședința suveranilor austrieci de-a lungul a peste 6 secole, în prezent transformat în Biblioteca Națională a Austriei și sediu al puterii executive a statului; Primăria din Viena și piața unde se organizează anual diverse festivități; parcul de distracții Prater; Palatul Schonbrunn – reședința de vară a Habsburgilor; Grădina zoologică – ridicată de Franz Jospeh pentru mult iubita sa Sissi și Casa Palmierilor.

 • Cum ajung în Viena?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București sau Iași.
Cu avionul, zboruri cu escală din Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Craiova, Suceava.

 • Unde să mă cazez în Viena?

Printre variantele preferate de turiști se află apartamentele închiriate în regim hotelier sau B&B-uri aflate aproape de centrul istoric al orașului.
Multe dintre acestea oferă inclus în tarif și micul dejun.

De asemenea, hotelurile oferă condiții foarte bune, la prețuri puțin mai ridicate.

Cu toate acestea, dacă ești dispus să te folosești de sistemul de transport integrat din Viena, poți găsi hoteluri la tarife bune cu super condiții de cazare.

2.Piața de Crăciun din Praga (Republica Cehă)

 

Crăciunul din Praga se prezintă cu o atmosferă aparte – mai ales pe Podul Carol.

Spiritul Crăciuniului începe să-și facă simțită prezența încă din perioada de dinainte de eveniment, când orașul începe să fie decorat cu luminițe festive iar în piețele principale se așează căsuțele artizanilor.

Atmosfera cea mai plăcută poate fi resimțită în centrului medieval din Praga, în Piața Centrală.
Comparativ cu piețele de Crăciun din orașele mari ale Europei, Piața de Crăciun din Praga se mândrește cu o atmosferă intimă, familială.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Praga?

2 decembrie 2017 – 6 ianuarie 2018

 • Ce obiective turistice din Praga să vizitez?

Printre cele mai importante obiective turistice din Praga se află: Podul Carol (Charles Bridge), Centrul vechi din Praga, Ceasul astronomic, Palatul Rococo Kinsky, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Tyn, Castelul din Praga, Catedrala Sfântul Vitus, Turnul Petrin cu priveliștea superbă, Muzeul Oglinzilor de pe Dealul Petrin, Castelul Vysehrad, Casa care dansează de pe malul Vâltavei, Strada de Aur sau Cartierul evreiesc.

 • Cum ajung în Praga?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București.
Cu avionul, zboruri cu escală din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Craiova, Suceava.

 • Unde să mă cazez în Praga?

În Praga te poți caza aproape de centrul orașului la un hotel de 4* cu un buget destul de micuț.

Multe dintre hoteluri îți oferă și mic-dejunul în regim bufet suedez, destul de apreciat în rândul turiștilor.
Prețurile la cazare în Praga nu sunt atât de mari comparativ cu alte capitale europene, iar oferta este atât de mare și variată, încât sigur vei găsi ce îți dorești.

3.Piața de Crăciun din Budapesta (Ungaria)

 

Târgul de Crăciun de la Budapesta este unul dintre cele mai generoase în acest an.

Acesta se întinde pe o perioadă de aproape 6 săptămâni, oferindu-ne oportunitatea să îl vizităm și în perioade în care prețurile sunt mai scăzute.
Avantajul oferit de Piața de Crăciun din Budapesta se rezuma la a ne insufla spiritul sărbătorilor de iarnă de o manieră timpurie.

Timp de câteva săptămâni, la lăsarea serii, bazilica va fi iluminată de cele mai jucăușe luminițe, sub atenta supraveghere a vânzătorilor de cadouri și bunătăți.
În căsuțele de poveste din Piața Sfântul Ștefan, vei avea ocazia să participi la diverse activități culturale, de artizanat sau chiar gătit.

Ve avea ocazia să admiri sau chiar să achiziționezi cadouri de Crăciun variate, de la textile și articole din piele, până la obiecte decorative din ceramică și bijuterii.

Anul acesta Piața de Crăciun din Budapesta te va surpinde cu  experiențe vizuale unice și proiecții în tonul sărbătorilor de iarnă, pe cele mai renumite clădiri ale orașului.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Budapesta?

10 noiembrie 2017 – 1 ianuarie 2018

 • Ce obiective turistice din Budapesta să vizitez?

În rândul celor mai căutate obiective turistice din Budapesta se află: Castelul Buda (Muzeul de Artă din Budapesta), Bastionul Pescarilor, Clădirea Parlamentului, Bazilica Sfântul Ștefan, Biserica Matthias, Piața Centrală, Grădina Zoologică , Insula Margareta, Muzeul Terorii, Dealul Gellert, Castelul Vajdahunyad (replica fidelă a Castelului Corvinilor din Hunedoara) și Muzeul Național al Ungariei.

 • Cum ajung în Budapesta?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București și Cluj-Napoca.
Cu avionul, zboruri cu escală din Iași, Timișoara, Sibiu, Craiova, Suceava.

 • Unde să mă cazez în Budapesta?

În Budapesta sunt la mare căutare unitățile de cazare în regim B&B sau apartamentele, mai ales dacă mergi cu un grup de prieteni.

De asemenea, nu este de ignorat nici varianta unui hotel.

Vei vedea că ungurii sunt oameni gospodari, ospitalieri cu unități de cazare foarte curate.
Pe malul Dunării, în apropiere de Podul cu Lanțuri poți găsi o mulțime de unități de cazare la prețuri foarte bune.
O unitate de cazare în această zonă îți facilitează accesul atât în Buda cât și în Pesta.

4.Piața de Crăciun din Bruxelles (Belgia)

 

Piața de Crăciun din Bruxelles se mândrește cu 5 săptămâni de întâlniri fermecate, aromă de scorțișoară, tarabe cu ciocolată belgiană și sesiuni de degustare a preparatelor tradiționale.

Cu patinoarul decorat de globluțele sclipitoare și faimosul pom de Crăciun, Târgul de Craciun din Bruxelles oferă un adevărat spectacol de muzică și proiecție video, completate de Parada de Crăciun și roata uriașă ce te învârte până începi să crezi din nou în Moș Crăciun. 🙂

 • Când se ține Piața de Crăciun din Bruxelles?

24 noiembrie 2017 – 31 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Bruxelles să vizitez?

Obiectivele turistice de neratat din Bruxelles sunt: Muzeul Horta, Muzeul Magritte, Muzeul Regal al Africii Centrale (RMCA), Manneken Pis, Jeanneke Pis, Mini-Europe, Atomium, Grand Place, Cinquentannaire, Laeken, Oceade și Catedrala Sacre Coeur.

 • Cum ajung în Bruxelles?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași.
Cu avionul, zboruri cu escală cu plecare din Sibiu, Craiova, Suceava.

 • Unde să mă cazez în Bruxelles?

În Bruxelles, cazarea este destul de piperată, cu precădere la hotelurile din centru.

Cea mai ieftină variantă este hostelul, unde poți găsi camere duble/twin cu baie comună, în centrul istoric cu bani puțini și mic dejun inclus.

De asemenea, poți opta pentru inchirierea unui studio sau a unui apartament.

Poți opta și pentru o unitate de cazare situată la periferia centrului cum ne place nouă să rezervăm.
Sigur vei găsi o mulțime de variante dacă ești dispus să folosești mijloacele de transport în comun.

Ar fi păcat să nu te plimbi prin cochetul Bruxelles! 🙂

5.Piața de Crăciun din Zagreb (Croația)

 

Da, Zagreb a fost votată doi ani consecutivi drept orașul cu cea mai frumoasă Piață de Crăciun din Europa.
Ți se pare puțin ciudat? Și nouă! 🙂

Croații ne îndeamnă foarte hotărâți să simțim pe pielea noastră magia de pe străduțele Zagrebului.

În perioada de dinainte de Crăciun se organizează o mulțime de programe și activități tematice în inima Croației.
Se spune că aici vei putea trăi cea mai autentică experiență de Crăciun mai ales dacă participi la activitățile de muzică, dans și atelierele de creație.

Dacă și în anul 2017 a fost votată drept cea mai frumoasă Piață de Crăciun din Europa, înseamnă că merită încercată experiența – gazdele pretind că va fi una de neuitat.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Zagreb?

2 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018

 • Ce obiective turistice din Zagreb să vizitez?

Cele mai frumoase obiective turistice din Zagreb sunt: Muzeul Mimara, Muzeul Inimilor Rănite (un muzeu dedicat poveștilor de dragoste neîmplinite), Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Contemporană, Grădina Zoologică, Biserica Sfântul Mark, Funicularul din Zagreb, Piața Ban Jelacic, Strada Ilica, Parcul Zrinjevac și Teatrul Național din Zagreb.

 • Cum ajung în Zagreb?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București.
Cu avionul, zboruri cu escală cu plecare din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași ,Sibiu.

 • Unde să mă cazez în Zagreb?

Cea mai ieftină variantă de cazare pentru Zagreb este inchirierea unui apartament în regim hotelier.

Iar dacă mergi cu prietenii sau cu familia, cu atât mai bine, deoarece costurile se vor reduce considerabil.

Prețurile la hoteluri sunt puțin mai ridicate, dar dacă îți dorești confortul și intimitatea unei camere de hotel, există variante suficiente de unde poți alege.

Dacă dorești o cazare ultracentrală, prinvind raportul preț/calitate, de departe cea mai bună opțiune este cea a apartamentului.

6.Piața de Crăciun din Tallinn (Estonia)

 

Timp de mulți ani cei care s-au bucurat de frumusețea Tallinnului au fost rezidenții săi.

Stiuația a început să se schimbe în ultima perioadă cânt turiștii au început să descopere magia Crăciunului în capitala Estoniei.

Este de-a dreptul un pământ de basm – piața istorică este decorată de căsuțe și luminițe, gazdele punând la dispoziția pofticioșilor cele mai renumite delicatese de Crăciun și produse de artizanat.

Copiii tăi vor fi tare bucuroși să îl cunoască pe Moș Crăciun și ai săi reni.  🙂
Fiecare seară este animată de diverse activități culturale, muzicale cu  aromă parfumată de turtă dulce și vin fiert.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Tallinn?

18 noiembrie 2017 – 7 ianuarie 2018

 • Ce obiective turistice din Tallinn să vizitez?

Dacă vei reuși să ajungi în Tallinn, acestea sunt principalele atracții turistice de neratat: Parcul Național Lahemaa, Castelul Troompea, Biserica Sfântul Nicolae, Muzeul în aer liber Tallinn, Turnul Televiziunii, Muzeul Kiek in de Kok, Muzeul Maritim, Palatul Kadriorg, Catedrala Alexander Nevsky, Centrul Istoric Medieval, Districtul Kadriorg și Districtul Kalamaja.

 • Cum ajung în Tallinn?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București.
Cu avionul, zboruri cu escală cu plecare din Sibiu,Cluj-Napoca, Timișoara, Iași.

 • Unde să mă cazez în Tallinn?

Estonia este una dintre țările care după căderea regimului comunist au trecut printr-o mulțime de schimbări – în bine.

Turismul la malul Mării Baltice este în floare, iar prețurile sunt puțin mai ridicate comparativ cu alte capitale europene.

În medie, o noapte în Tallinn nu scade sub 50 eur/cameră, dar condițiile sunt pe măsura așteptărilor.
Aici ai ocazia să alegi între a te caza la hotel sau într-un apartament/ studio în regim hotelier.

Cazările în „buricul târgului” sunt destul de scumpe, dar dacă ești puțin calculat(ă) poți găsi o unitate de cazare în apropiere de cele mai importante obiective turistice din Tallinn cu bani mai puțini.

7.Piața de Crăciun din Strasbourg (Franța)

 

Strasbourg a deținut titulatura de cea mai frumoasă Piață de Crăciun din Europa, atât în anul 2014 cât și în 2015, fiind subclasată în anii următori de Zagreb.

Piața de Crăciun din Strasbourg este considerată cea mai veche piață de Crăciun din Europa, fiind organizată pentru prima dată în  anul 1570.

În centrul orașului se fac cel mai mult simțite autenticitatea, caădura și generozitatea locuitorilor din Strasbourg, care, în fiecare an păstrează neatinse tradițiile de Crăciun din Alsacia.

Orașul este renumit pentru spiritualitatea sa și tradițiile de dinaintea Crăciunului, tradiții respectate ca o literă de lege.
Aici vei avea ocazia să participi la câteva concerte de colinde, muzică tradițională și o mulțime de  evenimente culturale autentice.

Se spune că Piața de Crăciun din Strasbourg îți asigură o călătorie bruscă în timp la începuturile secolului al XVII-lea.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Strasbourg?

24 noiembrie 2017 – 31 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Strasbourg să vizitez?

Strasbourg abundă în obiective turistice și evenimente culturale.

Printre cele mai rezonante atracții din Strasbourg se află: Catedrala din Strasbourg, Palatul Rohan, Muzeul Alsaciei, Podul de piatră Vauban, Piața Gutenberg, Terasa Panoramică din Strasbourg, Centrul Istoric Grand Ile, Muzeul Tomi Ugerer, Piața Republicii, Muzeul Republicii, Palatul Drepturilor Omului, precum și o mulțime de alte atracții turistice.

 • Cum ajung în Strasbourg?

Cu avionul, zboruri cu  o escală cu plecare din București.
Cu avionul, zboruri cu  două escale cu plecare Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu.
Cu avionul spre Basel, zboruri directe cu plecare din București și Cluj-Napoca.

Cu trenul pe ruta Basel-Strasbourg.
Îți recomandăm cu căldură cea de-a doua variantă, este mai ieftină și chiar mai rapidă.

 • Unde să mă cazez în Strasbourg?

Cazarea în Strasbourg este pe măsura așteptărilor – destul de piperată.

În perioada târgului de Crăciun tariful pe noapte ajunge în medie 100 eur/cameră.

Nu se remarcă o mare diferență între prețurile unei camere de hotel și celei ale unui studio în regim hotelier, așa că decizia îți va aparține în totalitate.
Important este să ajungi pe acest tărâm de basm, chiar dacă vei cheltui mai mult decât pe o altă destinație.

8.Piața de Crăciun din Aachen (Germania)

 

Chiar dacă nu este atât de renumită în România, Piața de Crăciun din Aachen este una dintre cele mai frumoase din Germania.

În fiecare an, la sfârșitul lui noimebrie, piețele și străduțele din jurul Catedralei și a Primăriei din Aachen se transformă într-un paradis al culorilor, al tonurilor festive și ale mirosului seducătoar de turtă dulce.
Târgul de Crăciun din Aachen atrage deopotrivă tinerii, cât și familiștii sau dornicii de a se reîntoarce în timp.

Faima acestui orășel, în ajun de Crăciun se datorează atmosferei calde, familiale și a gazdelor pline de entuziasmul sărbătorilor de iarnă.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Aachen?

24 noiembrie 2017 – 23 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Aachen să vizitez?

Cele mai frumoase obiective turistice din Aachen sunt: Catedrala din Aachen, Elisenbrunnen, Muzeul Couven, Zollmuseum, Muzeul Charlemagne, Cazinoul din Aachen, Trezoreria Catedralei, Primăria din Aachen și Centrul Istoric.

 • Cum ajung în Aachen?

Cu avionul, zboruri directe spre Koln cu plecare din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași.
Cu avionul, zboruri cu o escală spre Koln cu plecare Timișoara, Sibiu, Oradea.

Cu trenul pe ruta Koln-Aachen.

 • Unde să mă cazez în Aachen?

Aachen est un orășel destul de micuț, prin urmare poți opta pentru o unitate de cazare din proximitatea centrului istoric.

În perioada târgului de Crăciun prețul unei camere este de aproximativ 40 eur/noapte/cameră, iar majoritatea unităților de cazare sunt hoteluri.

Apartamentele și B&B-urile sunt puține și se dau ca pâinea caldă.

Dacă îți faci rezervarea din timp ai ocazia să alegi din mai multe variante.
Dacă te hotărăști să faci rezervarea prin noimebrie, șansele sunt destul de scăzute să mai găsești o unitate de cazare disponibilă.

Eventual, poți opta pentru cazare în Koln.

9.Piața de Crăciun din Koln (Germania)

 

Momentul ideal pentru organizarea piețelor de Crăciun este cu câteva săptămâni inaintea marelui eveniment ortodox, iar Koln se mândrește anual cu bradul și globulețele sale.

Pe străduțele din Koln vei simți aroma merelor coapte de la bunica, a biscuiților cu scorțișoară și a vinului fiert.

Cea mai mare Piață de Crăciun din Koln este oraganizată în centrul istoric al orașului, dar dacă îți place să explorezi vei descoperi și piețe mai micuțe cu o mulțime de obiecte de artizanat și chilipiruri.

Piețele de Crăciun din Koln atrag anual milioane de vizitatori din întreaga lume.
Ce-i drept, Koln are și cu ce se mândri ținând cont și de poziția sa strategica pe faimosul Rin.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Koln?

27 noiembrie 2017 – 23 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Koln să vizitez?

Dacă ajungi la Piața de Crăciun din Koln, acesta sunt principalele atracții turistice de neratat: Catedrala din Koln (Domul), Podul Hohenzollern, Grădina Zoologică, Rheinauhafen, Muzeul Ludwig, Biserica Sfântul Andrei, Grădina Botanică Flora, Neptundbad, Parcul Stadtwald, Centrul Istoric și Muzeul Romano-Germanic.

 • Cum ajung în Koln?

Cu avionul, zboruri directe cu plecare din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași.
Cu avionul, zboruri cu o escală cu plecare Timișoara, Sibiu, Oradea.

 • Unde să mă cazez în Koln?

Am observat că în mai multe orașe ale Germaniei vei întalni ca unități de cazare predominante hotelurile.

Avantajul în Koln este sistemul de transport public foarte bine pus la punct astfel încât nu contează dacă stai în centrul orașului sau într-un cartier mai izolat.

Prețurile sunt pe măsura condițiilor oferite, destul de mărciele mai ales în luna decembrie.

Pentru o noapte de cazare ești obligat să scoți din buzunar în jur de 60 de eur/cameră.

În Koln nu vei găsi prea multe hosteluri, iar dacă le vei găsi, prețurile sunt destul de măricele în perioada cu pricina.
Îți recomandăm să alegi cu atenție unitatea de cazare și sigur vei găsi ceva care să îți satisfacă cerințele!

10.Piața de Crăciun din Rothenburg ob der Tauber (Germania)

 

Unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Europei, vechiul oraș al Bavariei – Rothenburg ob der Tauber este un unul dintre cele mai frumoase orășele de poveste ale Germaniei.

Cu o poziționare pitorească pe malurile abrupte ale Râului Tauber, zidurile și turnurile sale au rămas intacte în urma războiului de treizeci de ani din 1618.

Cu ocazia Pieței de Crăciun, Rothenburg ob der Tauber își pune straiele de sărbătoare și se parfumează cu cele mai alese arome de vin alb fiert cu migadale prăjite.

O dată pe an, orașul medieval Rothenburg ob der Tauber se transformă într-un peisaj de basm ocrotit de  crăiasa zăpezii.

Se spune că acest târg de Crăciun datează de mai bine de 500 de ani, respectând cu mândrie tradiția și obieciurile transmise din bătrâni.

 • Când se ține Piața de Crăciun din Rothenburg ob der Tauber?

1 decembrie 2017 – 23 decembrie 2017

 • Ce obiective turistice din Rothenburg ob der Tauber să vizitez?

Printre cele mai rezonante obiective turistice din Rothenburg ob der Tauber se află: Centrul Istoric, Biserica Sfântul Iacob, Zidurile Cetății, Das Plonlein, Klingentor, Schmiedgasse, Galgengasse, Muzeul Imperiului, Muzeul de Istorie, Muzeul Crimelor Medievale, Rodertor, Spital Bastion și Burgtor und Burg.

 • Cum ajung în Rothenburg ob der Tauber?

Cu avionul, zboruri directe spre Nuremberg cu plecare din București, Sibiu, Cluj-Napoca.
Cu avionul, zboruri cu o escală spre Nuremberg cu plecare Timișoara, Sibiu, Oradea.

Cu trenul din Nuremberg spre Rothenburg ob der Tauber.

 • Unde să mă cazez în Rothenburg ob der Tauber?

Cazarea în Rothenburg ob der Tauber este caracterizată de autentic, chiar și în incinta hotelurilor.

80 % dintre unitățile de cazare sunt hoteluri, fiind completate de apartamente în regim hotelier, B&B-uri și câteva hosteluri.

Cu puțin noroc, poți rezerva o cameră dublă cu baie privată și mic-dejun inclus pentru două persoane la un hotel cu 70 eur/noapte.

Îți recomandăm să te grăbești cu rezervarea deoarece acest orășel este la mare căutare în rândul devoratorilor de migdale prăjite, turtă dulce și vin fiert! 🙂

Lista Piețelor de Crăciun nu este nici pe departe una exhaustivă, de aceea îți recomandăm să mai ai în vedere și: Piața de Crăciun din Dresda (Germania), Piața de Crăciun din Varșovia (Polonia), Piața de Crăciun din Colmar (Franța), Piața de Crăciun din Graz (Austria), Piața de Crăciun din Metz (Franța), Piața de Crăciun din Madeira (Portugalia), Piața de Crăciun din Leipzig (Germania), Piața de Crăciun din Nuremberg (Germania), Piața de Crăciun din Lille (Franța), Piața de Crăciun din Helsinki (Finlanda), Piața de Crăciun din Manchester (Anglia) și bineînțeles, cele mai frumoase piețe ale Europei – Piețele de Crăciun din România – doar suntem patrioți, nu-i așa? 🙂

Dacă ai fost într-o Piață de Crăciun dintre cele enumerate mai sus ori din cele pe care am omis să le prezentăm, povestește-ne într-un scurt comentariu experiența ta de la fața locului!

Suntem tare curioși de surprizele pe care bătrâna Europa ni le va pregăti în perioada sărbătorilor de iarnă! 🙂

 

3 comentarii

  • Bună, Claudia!

   Mulțumim frumos pentru pont!
   Am auzit numai cuvinte de laudă la adresa Dresdenului, cu siguranță piața de Crăciun de acolo este una superbă.

   O vom trece pe lista noastră de vizitat!

 • Da ,Drezda e de poveste .Confirm asta si dupa povestea ce am vazut-o acolo, e cea mai tare din Europa de altfel e prima Piata de Craciun ce s-a organizat vreodata in lume in 1434 daca nu gresesc. E pe primul loc, inaintea Vienei si dupa Viena, e Praga, pe urma Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *