Întrebări frecvente

1. Cine suntem?

Află mai multe despre noi și despre pasiunea noastră pentru călătorii accesând pagina Despre noi.
Nu, nu suntem o agenție de turism.

2. Ce inseamnă să călătorești ieftin în condiții optime?

Conceptul de vacanță „do it yourself” înseamnă modalitatea ca tu să-ți organizezi pe cont propriu sejurul, city-break-ul sau cum dorești tu să-ti denumești vacanța la care visezi.

Lăsând englezismele la o parte, nu este nimic altceva decât o vacanță  în care tu te ocupi în totalitate de organizarea sa: rezervarea biletului de avion, rezervarea unei camere într-o unitate de cazare (hotel, pensiune, etc.) și organizarea traseului de la fața locului, cu tot ceea ce implică aceste lucruri.

3. Care sunt avantajele și dezavantajele achiziționării unei astfel de vacanțe?

De regulă, ne place să gustăm întâi partea amară din porția pe care o servim, de aceea preferăm să începem cu ea și să lăsăm desertul pentru final.

Bineînțeles, dacă vorbim despre vacanță, mereu vom întâlni avantaje și dezavantaje, este o chestiune subiectivă, care diferă în funcție de percepțiile fiecăruia dintre noi.

Avem totuși o opțiune: să transformăm acel aspect care ne deranjează într-un avantaj, poate cel mai mare dintre ele.

Ce este cel mai important să știi: această piață de turism este una dinamică, prin urmare și prețurile sunt la fel de dinamice.

Dacă vrei să prinzi OFERTA, trebuie să ai mereu bănuții pregătiți să achiziționezi măcar biletele de avion (ele sunt cea mai importantă parte din întregul proces; poți să te consideri norocos dacă ai reușit să prinzi biletele la un preț foarte, foarte bun).

Acest aspect este cel mai important și trebuie mereu luat în calcul: dinamica prețului unui bilet de avion, care variază chiar și de la minut la minut.

De ce variază atât de mult prețurile biletelor de avion?
Pentru că aceasta este politica companiilor aeriene, pentru că fiecare bilet face parte dintr-o clasă tarifară și acea clasă tarifară este însoțită de o mulțime de „instucțiuni de utilizare”, care se concretizează în diferite facilități pe care le poți avea: posibilităti de anulare, modificare, amânare etc.

Când vorbim de cazare, este puțin mai simplu, dar ideea este aceeași pentru ambele categorii: cu cât ești mai „pe faza” și îți rezervi vacanța atunci când ai posibilitatea, cu atât vei beneficia de un preț mai mic.

Prin urmare, dacă vrei să te bucuri de cele mai bune prețuri, trebuie să fii flexibil.

Un alt aspect ce trebuie să îl ai în vedere, este că nu vei găsi mereu superoferte în plin sezon, când prețurile cresc peste tot.

Dar, vei vedea, că o vacanță la plajă poate fi excelentă și în septembrie, când nu te mai alegi cu arsuri de soare, insolație sau înghesuială la plajă ori la piscină, ci te poți bucura mai mult de suflul locației.

Trebuie doar să știi să alegi destinația potrivită (stai fără griji, aici te vom ajuta noi!). 🙂

4. Cum pot să fiu la curent cu ofertele?

Noi căutăm zilnic oferte și le încărcăm pe Vacante.NET, astfel încât tu să fii la curent cu ultimele noutăți.

Mai mult, dacă vrei să fii mereu primul care să afle de ultimele oferte, îți recomandăm să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Așa putem fi conectați tot timpul, iar tu îți poți folosi timpul destinat căutării de oferte unor activități care te împlinesc.

De asemenea, urmărește-ne pe pagina noastră de facebook Vacante.NET și ai grijă să bifezi See First și/sau Notifications: All On, pentru a te asigura că ofertele noastre vor apărea primele pe newsfeed-ul tău.
Fără această opțiune activată, nu vei putea primi în timp real ofertele găsite de noi, astfel că poți rata super prețurile și sigur nu îți dorești asta.

Îți recomandăm să îți activezi și notificările în browser-ul web cu care navighezi pe blog-ul nostru.

Imediat ce o nouă ofertă va apărea, vei primi instant un mesaj scurt în care te vom înștiința care este ultima reducere apărută.

5. Va ocupati de conceperea ofertelor tailor-made (personalizate)?

După cum am amintit anterior și am descris mai pe larg în pagina Despre noi, nu suntem consultanți în turism, ci simpli pasionați de călătorii.

Prin intermediul blog-ului nostru vă ținem la curent cu cele mai actuale oferte de vacanțe și, totodată, vă împărtășim câteva dintre experiențele noastre de neuitat.

Ne-ar plăcea să fie valabilă și reciproca, suntem deschiși tuturor discuțiilor constructive.

6. Care sunt documentele de care am nevoie pentru a călători într-o anumită destinație?
Trebuie să îmi fac vreun vaccin?
Cât de sigură este destinația unde voi călători?

Acest aspecte sunt unele foartee importante pentru noi și ar trebui să fie la fel de importante și pentru tine!

De aceea, înainte de a călători, îți recomandăm să te informezi dacă ai sau nu nevoie de pașaport, viză sau poți călători pe baza cărții de identitate.

Echipa Vacante.NET nu este abilitată să ofere informații de natură oficială, de aceea este bine să te informezi pe cont propriu.

Cele mai sigure și actuale informații le poți găsi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe atât în privința documentelor de călătorie, a siguranței destinației, cât și a procedurilor medicale care trebuie parcurse în prealabil, bineînțeles, dacă este cazul.

7. În prețul afișat este inclus și transferul aeroport-hotel-aeroport?

În cadrul ofertei, de regulă, nu includem și tariful transferului, în cele mai multe situații acesta fiind unul fix.

Dacă va fi vreodată o excepție de la această regulă, vom menționa explicit faptul că transferul este inclus.

Într-un final rămâne la alegerea ta dacă dorești să apelezi la serviciile transportului public de la fața locului sau ești un adept al confortului și preferi trasferul cu un taxi.

8. M-am hotarat sa rezerv, dar preturile erau mai mari decat in oferta.
Care este motivul?

Trebuie să ai mare grijă în privința timpului pe care îl acorzi unei decizii.

După cum am menționat, companiile aeriene practică prețuri variate, iar odată ce acele bilete „la ofertă” s-au vândut, tariful se modifică.

De aceea, putem aplica zicala „primul venit este primul servit”.

În privința cazării, situația este puțin mai relaxată, dar funcționează pe baza unor criterii similare.

Prețurile variază în funcție de cerere, iar dacă aceasta este mare, în mod clar și tarifele vor crește rapid.

NU UITA: Fii mereu pe fază și fii flexibil! 🙂